Life.hu szakértő szakértő dietetikus Györki Niké reggeli zöldség teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is nehezen ébredsz reggel? Úgy érzed, hogy képes lennél állva elaludni a buszon munkába menet? Itt az ideje, hogy megfelelő reggelivel könnyíts az életeden. Györki Niké dietetikus, a Life.hu szakértője válaszolt olvasónknak, aki azt kérdezte, hogyan pöröghetne fel egyszerűbben, mielőtt munkába indul.

Tisztelt Szakértő!

Én olyan élelmiszerekre lennék kíváncsi, amelyekkel reggel hirtelen magunkhoz térhetünk. Olyanok, melyeket érdemes reggelire fogyasztani, mert azonnal felpörögnek tőlük az agytekervények, elillan az álmosság és hamar indulásra, munkára készen állunk. Koncentrációfokozó, de mégis egészséges ételeket keresek, amiket akár minden nap fogyaszthatunk. Ezzel együtt olyanokat is, amiket nem érdemes reggelire enni, ha utána aktívan dolgozni szeretnénk.

Válaszát előre is köszönöm,
Mónika

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Kedves Mónika!

Reggelire a legjobb, ha teljes kiőrlesű szénhidrátot tartalmazó ételeket fogyasztunk. Ez lehet teljes kiőrlésű gabonapehely zsírszegény tejjel vagy kefírrel, joghurttal. Ehetünk egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, amit kevés margarinnal megkenünk, ráteszünk 1-2 szelet sonkát és friss zöldségeket fogyasztunk hozzá.

Reggelire a zöld- vagy gyümölcstea, gyengére főzött kávé is fogyasztható. Nem ajánlott viszont a gyors vércukoremelő hatású, hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket, italokat önmagukban fogyasztani reggelire, pl cukros tea vagy kávé önmagában, cukrozott gabonapelyhek tejjel, mert ezek gyorsan felszívódnak a szervezetünkben és nem tart ki a lendületünk a délelőtt folyamán.

Üdv,
Niké

Tedd fel kérdéseidet az info@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.