Rossz vagyok, ha nem akarom a férjem gyerekét?

blog mostohagyermek anya szeretet felelősségvállalás nevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bigu önmagával hasonult meg: nincs rá felkészülve, hogy hirtelen a semmiből kétgyerekes anya legyen, de legfőképpen arra nincs, hogy nem úgy lesz családja, ahogy ezt ő fiatal korában eltervezte. Hiába tudja, hogy párja négyéves kislánya nem tehet róla, őt okolja mindezért - és állandó lelkiismeretfurdalás gyötri: rossz ember. Szerintetek?

A Bezzeganya blogban egy nagyon őszinte vallomást olvashatunk Bigu életéről:

"És ekkor kezdődött az érzés. Először azt hittem, csak a hormonok és friss anyai szívem és eszem harcol. Nem akartam, hogy a nagyobbik nálunk legyen. Idegennek éreztem. Annak érzem egy kicsit most is. Annak ellenére, hogy csütörtökönként nálunk van, ami az én ötletem volt. Hogy figyel az ott töltött este a húgára, amíg én megfőzöm a vacsorát és annak ellenére, hogy tudom, hogy fontos vagyok neki és szeret. Szeretem én is, ne értsen senki félre. És így, ahogy most van, nagyon jó. 1-2 nap van velünk, a többit a mamánál-papánál és az anyjánál. Itt van a kis kicsim, aki már majdnem egyéves és látom a lehetőséget egy pár szabad órára a hétvégéken a férjemmel. Anyagilag is kezdünk sínen lenni. Kezdek koncentrálni arra, hogy munkát szerezzek ősszel, és ne kelljen bármit elvállalnom. És ekkor jön a hidegzuhany, ami már itt lóg egy éve a fejem felett, de valamiért úgy érzem, most jön is a jeges víz majd belőle. A nagylány anyja külföldre akar menni dolgozni. A leányzót nem vinné. Egyelőre.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A férjem szerint soha. Mert nem engedi. A nagyszülők szintén nem. De azt azért közlik, hogy ha a gyerek marad, akkor nálunk. Szó se róla, megoldható. Szűkösen, de meg. Szóval itt állok és tartok 28 évesen."

Itt olvashatod Bigu teljes történetét és kegyetlenül őszinte érzéseit, vívódását.



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.