lovas tábor színjátszás nyári tábor gyerekek rajzfilm állatkert indián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatalmas nyári tábor kínálatból sosem egyszerű választani: figyelembe kell venni az anyagiakat, a gyerkőc érdeklődését, a helyszínt, s persze a programokat. A Life.hu ebben segít egy kicsit, bemutatunk hét tábort, mely igazi élményt nyújt!

Sinkovits Imre Színjátszó Tábor a Magyar Színházban

A színházhoz, színészethez közel álló gyermekeknek kitűnő választás lehet a Magyar Színházban elérhető, másodszor megrendezésre kerülő színjátszó tábor, mely a 7 és 17 év között gyermekeket vezeti be a színház és a színészet rejtelmeibe. A napközis tábor keretein belül játékokkal, drámajátékokkal, különböző kellékekkel találkozhatnak, s az egyhetes tábor során korcsoportonként előadással is készülnek, melyet pénteken mutatnak be a szülőknek, családtagoknak. A táborozók kicsit mini színészeknek érezhetik magukat, választhatnak jelmezeket, kellékeket a raktárakból, s képzett drámapedagógusok és színészek foglalkoznak velük - köztük Benkő Nórával, aki a tábor főszervezője. A tábor részvételi díja: 33.000 Ft/fő, idén két turnus indul, melyekre még lehet jelentkezni, további információkért bátran keressétek Nórát! Még több információ a táborról.

A lovak szerelmeseinek: Vérteslovas Aktív Tábor

A helyszín csupán 50 km-re esik Budapesttől, mégis, mintha egy másik világba csöppennének a gyerekek: a rég elfeledett szénakazlas, lovas, falusi, természetközeli világ mindenkinek hatalmas élményt nyújt. A családias vendéglátás és az átlátható csoportok miatt nem kell attól tartanod, hogy nem figyelnek oda megfelelően gyermekedre, ráadásul a tábori mindennapokról az internetre feltöltött képekből is nap mint nap tájékozódhatsz. A táborban nemcsak lovaglásra van lehetőség: különböző sportpályák, jégpálya, strand és mászófal is elérhető, de szerveznek kézműves foglalkozásokat és esti széna mozit is. Idén négy turnusba jelentkezhettek, s a többi táborhoz hasonlóan igénybe vehettek csoportos- és testvérkedvezményt is. A bentlakásos tábor részvételi díja: 39.900 Ft/fő, a napközisé: 28.000 Ft/fő. Még több információ a táborról.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Zootábor állatimádóknak

A Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos tábora már tizenegyedik éve vonzza az állatvilág iránt érdeklődő 6-12 éves gyerkőcöket. A programok kialakításánál nemcsak a szórakoztatásra, de a játékos ismeretterjesztésre is hangsúlyt fektetnek, a gyerekek meglepően - ám biztonságosan - közel kerülhetnek az állatokhoz, megismerhetik a szokásaikat, illetve tartásuk nehézségeit, szépségeit. Ebben nemcsak pedagógusok, de állatkerti dolgozók is segítenek, így a tábor végére a gyerkőc jól ismeri majd az állatkert részlegeit és lakóit. A minden hétfőn induló, ötnapos napközis táborért a megszokottnál magasabb árat kell fizetned, de a 49.500 forintos árba többek között napi három étkezés, cirkuszi belépő és féléves állatkerti bérlet is tartozik. Jelentkezés és még több információ a táborról.

Nyaralás Seholszigeten: Nomád Indián Tábor

Winnetou világáért nemcsak a hetvenes-nyolcvanas években rajongtak a gyerekek, így a seholszigeti tábor is nagy népszerűségnek örvend. A kis indiánok tipikben alhatnak nomád körülmények között, lovagolhatnak, íjászkodhatnak, hangszereket készíthetnek, kézműves foglalkozásokon alkothatnak, és megismerkedhetnek a környékbeli állatokkal is. Kiváló alkalom arra, hogy a kalandra áhítozó nagyvárosi gyerekek egy kis friss levegőt szívjanak: az élménypark Nőtincs községben, a Börzsöny és Cserhát találkozásánál található. Kisebb gyermekeknek napközisen, nagyobbaknak bentlakásosan is elérhető a tábor, ez utóbbi 38.500 forintba kerül. Jelentkezés és még több információ a táborról.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Nyelvi tábor: ha fejleszteni is szeretnél

Az idegennyelv-tanulásra szakosodott táborokban játékosan, élményekkel telve, szinte észrevétlenül tanulhatnak a gyerekek. Ha régóta szeretnél javítani a gyerkőc idegennyelv-jegyein, vagy csak megkönnyítenéd a szeptemberi nyelvtanulást, a tábor mindenképpen jó választás. Ha még nem túl gyakorlott a gyermeked, akkor olyan helyet érdemes választani, ahol nem egész nap idegen nyelven zajlik a tábori élet, hanem csak napközben szerveznek játékos nyelvórákat. A Funside tábor pont ilyen: precíz szervezéssel a Balaton könnyedségét és az izgalmas programokat kombinálja a magas szintű nyelvórákkal, kifejezetten iskolás korú gyermekek számára. Idén angol és német nyelvi tábor elérhető, ahol a programoknál mindkét nyelven elhangzanak az instrukciók, de a nyelvórákon már csak az idegen nyelven kommunikálnak a tanárok. A tanulás után minden gyereket vár a Balaton, illetve az izgalmasabbnál izgalmasabb programok. Jelentkezés és még több információ a táborról.

Rajzfilmes tábor Püspökladányban

Kicsit nagyobb, 9-12 éves, jól rajzoló gyerekeknek szóló tábor, ahol a rajzfilmkészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek meg, és még saját rajzfilmüket is elkészíthetik. A programok nemcsak a számítógépes animációs világba kalauzolnak el, de rajzolni és ábrázolni is megtanítanak. A szállás a helyi kollégiumban található, a gyerekekre fiatal rajz- és számítástechnikatanárok vigyáznak, a tábor ára pedig 42.000 forint. Programismertető és még több információ a táborról.

Színjátszó tábor Száron

A Fejér megyei Száron azok az iskolás gyerekek próbálhatják ki magukat, akiktől nem áll távol a színház világa. A tábort Kántor Anita, a kaposvári Csiky Gergely Színház korábbi színész-rendezője vezeti, s célja nemcsak a vidámság és a sok izgalmas játék, de a színházi világ bemutatása, a szorongások, görcsök észrevétlen, szórakoztató oldása is. A tábori délelőttök színházi próbákkal telnek, délután pedig szabadfoglalkozások, rajzolás, festés, jelmezkészítés vagy fürdés következik. A részvételi díj: 25 000 Ft. Ugyanezen a helyszínen augusztusban kézműves tábor is indul! Még több információ a táborról.

Kreatív anyukák, akik mertek nagyot álmodnihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130516-kreativ-anyukak-akik-csalad-mellet-kezmuves-foglalkozaba-kezdtek.htmlNem akarok 200 ezret fizetni a szülésemért!http://www.life.hu/anyaskodj/20130517-bezzeganya-blog-kismama-es-halapenz-jogos-sok-szazezret-fizetni-a.htmlÍgy puszilózik Beckham és a kislányahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130601-david-beckham-es-kislanya-harper-puszit-ad-egymasnak-egy-videon.htmlBiztos, hogy készen állsz a gyerekvállalásra?http://www.life.hu/anyaskodj/20130514-biztos-hogy-keszen-allsz-a-gyerekvallalasra.htmlIlyen az álomszülés - könnyes videóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130528-a-legszebb-es-legmeghatobb-otthonszulos-video-amit-valaha-lattal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.