Születés Katalin hercegnő sajtó újságíró szülés Vilmos herceg brit trónörökös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mi ujjunk lassan görcsbe áll, annyit frissítjük a Daily Mail brit hírportált Katalin szülésére várva. Mennyivel rosszabb helyzetben vannak azok az újságírók és fotósok, akiket jó két hete kicsaptak a londoni St. Mary's Hospital nevű kórház elé, hogy valamit elcsípjenek az utóbbi idők legnagyobb eseményéből. Eközben felröppent a hír: lehet, hogy Katalinék mindenkit átvertek.

Katalin hercegnő elvileg az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét. Ugyanitt született 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is. A hercegi házaspár gyermekének világra jövetelét július 13-ára, július 14-ére, de legkésőbb július 15-ére is jósolták, ám egyelőre semmi hír a kis herceg vagy hercegnő érkezéséről. Ráadásul csütörtökön felröppent az a lehetőség is, hogy a St. Mary's magánklinikájával szembeni járdán táborozó több száz fotós és újságíró esetleg hiába várakozik, mert Katalin talán nem is itt hozza világra gyermekét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A The Daily Telegraph napilap forrásai szerint Katalin nincs is Londonban, hanem férjével együtt szülei vidéki otthonában tartózkodik, csaknem 90 kilométerre a fővárostól. A lap által idézett források szerint készenléti tervek vannak arra, hogy ha a szülés a Berkshire megyei kis faluban, Buckleburyben lévő szülői házban indulna meg, és lefolyása a vártnál gyorsabbnak bizonyul, akkor az orvosok nem kockáztatnák meg a 90 kilométeres autóutat Londonig, hanem a hercegnőt Reading városának közkórházába szállítanák, amely nem egészen félórányira van a szülők otthonától. Itt született 1982-ben Katalin is. Ebben az esetben az Egyesült Királyság majdani uralkodója meglehetősen hétköznapi körülmények közepette jönne a világra, a readingi Royal Berkshire Hospital szülészetének ugyanis nincs luxuskivitelű magánszárnya, és a kismamák általában négyágyas kórtermekben fekszenek.

Bárhol szülessék is meg a hercegi utód, London ünnepi fogadtatásra készül. A majdani uralkodó világra jöttét 41 ágyúlövés adja majd hírül a londoni Hyde Parkban, további 62 a Tower erődje mellett, a parlamenttel szemközt emelkedő 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetét pedig különleges fényszórók öltöztetik a brit nemzeti lobogó piros-fehér-kék színeibe.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.