Csoda történt: 8 hónapos a 60 dekával született baba

2013.08.24. 12:23

Kirsty Barrett magzatvize a 19. héten folyt el. A ma már nyolchónapos csecsemőnek mindössze egy százalék esélyt adtak az orvosok a túlélésre. A kismama is olyan rossz állapotban volt, hogy a szülés után két napig nem láthatta hatvandekás gyermekét.

A kismamánál tavaly november végén jelentkeztek a fájások, mindössze 19 hetes terhesen. Négy nappal később elfolyt a magzatvize, és az abergavenny-i Nevill Hall Kórház orvosai közölték vele: 48 órán belül elvetél vagy szülni fog. Egyik lehetőség sem következett be, a fájások elmúltak, ám a szakértői vélemények szerint a babának nem volt esélye túlélésre magzatvíz nélkül. Abortuszt javasoltak, amit a szülők visszautasítottak, és a természetre bízták a gyermek sorsát. Két héttel a magzatvíz elfolyása után - és még mindig menetrendszerű összehúzódások jelentkezése mellett - Kirstyt hazaengedték, és ágynyugalomra ítélték pontypooli otthonában. "Az orvosok azt mondták, hogy a 23. hét után kaphatok szteroidokat az összehúzódások ellen, ami javítaná a baba életkilátásait. Amikor azonban eljött az idő, már nem akartak adni, mert féltek, hogy elvetélek. Olyan volt, mintha feladták volna" - emlékszik vissza a kismama. A Nevill Hall Kórházban először megtagadták Kirsty átszállítását, majd végül beleegyeztek, így a kismama Newportba érkezése után 20 percen belül megkapta a szteroidinjekciót. Egy héttel később vérmérgezés miatt császármetszéssel szülte meg kislányát - április 7-e helyett december 18-án.

Forrás: Northfoto

A csecsemőt 100 nap után engedték haza a kórházból, de kivizsgálásra volt szükség, miután köhögött és fuldoklott etetés közben. Kétszer újra is kellett éleszteni otthon. A Neville Hall Kórház orvosai fertőzést állapítottak meg nála, és antibiotikumokkal kezelték. A Wales-i Egyetemi Kórházban később kiderült: összeesett az egyik tüdeje. A szerv helyreállítása csak részben volt sikeres, és a nyelési reflexek gyengesége miatt előfordulhat, hogy gyomorszondán keresztül kell majd táplálni.

Forrás: Northfoto

Kirstynek és kedvesének, Gareth Poulsomnak már van egy kétéves kislánya, Ava. A pár jogi útra készül terelni az ügyet a kórházban tapasztalt nem megfelelő bánásmód miatt. Szerintük az orvosok már az Esme névre keresztelt csöppség születése előtt értelmetlennek nyilvánították a küzdelmet, ráadásul azóta sem fordítanak kellő figyelmet a szövődményként megmaradt tüdő- és emésztési problémáira.  

Hatalmas terhespocakot villantott Fergiehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130822-fergie-amerikai-enekesno-hatalmas-terhes-pocakjat-megmutatta.html A kisgyermekes szülők legjobb barátjahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130731-porszivoval-az-allergia-ellen-az-orrszivo.html
koraszülöttterhességkoraszülés