halálos támadás gyerekhalál ivartalanítás Bukarest kutyafalka kóbor kutya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyilkos kutyatámadás történt Bukarestben.

Négyéves kisgyerek esett áldozatul a Bukarestben ezrével kóborló és falkában támadó gazdátlan kutyáknak - adta hírül az MTI.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A kicsit egyszerűen széttépték a kiéhezett ebek, hatéves testvérének súlyos lábsérülései ellenére is sikerült elmenekülnie. Bár a román hatóságok a kóbor kutyák ivartalanítására súlyos összegeket áldoznak, az elvadult, falkaösztöntől vezérelt négylábúak a főváros egyes területein rettegésben tartják a lakosságot. Csak az elmúlt évben 16 ezer kutyatámadás történt.

Ugyan a kutyák "elkergetése" öt éve bűncselekménynek számít Romániában, a fővárosban 45 ezer kóbor kutya portyázik az utcákon, parkokban és az üres telkeken. A hatóságok és az állatvédők között évek óta vita folyik arról, hogy a kutyák kiéheztetése vagy a szervezett ivartalanítás lehet-e a jó megoldás az egyre gyakrabban tragédiához vezető problémára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.