életveszélyes sérülés Országos Mentőszolgálat BRFK Végh József késelés kislány apa XVII. kerület kriminalisztika kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy- és hatéves lányait késelte meg egy férfi a fővárosban, majd magát is megvágta. A háttérben kiterjesztett öngyilkosság állhat - tudta meg a Life.hu.

Szerdán hajnalban egy 30 éves férfi megkéselte saját két lányát, és magát is megvágta. A kislányok négy- és hatévesek, a késelés a család XVII. kerületi, Lajosház utcai lakásában történt. Mindhármukat kórházba szállították életveszélyes sérülésekkel. Az apa egyedül nevelte a kicsiket. A válása óta magába fordult, de rendesen bánt a lányokkal, akik tegnap még vidáman szaladgáltak - írja az Origo.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Rendőrök helyszínelnek

A harmincéves apát rendes embernek ismerték a környéken. Vasazásból élt. A család házán látszik, hogy szegényes körülmények között éltek.A gyerekek azonban mindent megkaphattak, mert még egy kis körhinta is található a kertben. A szomszédok szerint János körübelül másfél éve neveli egyedül a kislányokat, akkor vált el a feleségétől. Többen tudni vélik, hogy a válás után a bíróság a férfinak ítélte a gyerekeket, a nőt azóta szinte sosem látták a háznál. A férfi a válás után megváltozott, előtte közvetlen, beszédes és többnyire jókedvű volt, utána azonban magába fordult.

Végh József kriminálpszichológus a Life.hu-nak azt mondta, hogy az ilyen esetek hátterében úgynevezett kiterjesztett öngyilkosság állhat. Az elkövető azzal, hogy családtagjaiban és magában kárt okoz, szeretné felhívni környezete figyelmét egy őt ért sérelemre. Ezek lehetnek: válás, megcsalás, munkanélküliség. A lelki teher miatt ilyenkor elborul a tettes elméje és a bűncselekményt ebben a pszichés állapotban követi el - mondta megkeresésünkre a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.