Menő kütyük ajándékba, amiknek mindenki örül

karácsony gép kutatás ajándék Microsoft
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén karácsonykor - legyen szó az erősebb vagy a gyengébb nem képviselőiről – a legmenőbb ajándéknak a különböző technikai kütyük – tabletek, számítógépek, laptopok – számítanak, ugyanakkor ez az ajándék okozza a legnagyobb fejtörést is - derült ki egy felmérésből. Nem mindenki tudja ugyanis pontosan, hogy milyen digitális ajándékkal tudna biztosan meglepetést okozni. Ebben a döntésben segít most a Life.hu.

Ugye, a te fejedben is megfordult már, hogy megleped szüleidet, kedvesedet vagy éppen a tinédzser fiadat valami igazán jó ajándékkal, amire már régóta vágyott. Az elhatározást szerencsés esetben tett is követi, és az összegyűjtött pénzzel a tárcádban nekiindulsz egy plázának. Akkor jössz csak rá igazán, milyen nehéz is a választás, amikor végigfut a szemed a számítógépek, a laptopok és a tabletek végeláthatatlan során.

Forrás: Thinkstock

Miért nehéz dönteni?
Egy számítógép esetében – hogy a kiszemelt ajándékozott a neki igazán megfelelő gépet kapja – a választáskor nem elég csupán a küllemet nézni, a különböző programnyelvek világában viszont ember (nő) legyen a talpán, aki képes eligazodni. De szerencsére nem is kell! Ha betartasz néhány alapvető szabályt, és ha tisztában vagy azzal, hogy melyik gép milyen típusú felhasználóhoz illik, már sokkal könnyebb dolgod lesz. Íme, néhány hasznos infografika, ami megmutatja, milyen felhasználóhoz milyen gépek illenek - így a legjobb döntést hozhatod meg. A karácsonyfa alatt pedig garantált sikered lesz.

Forrás: Microsoft

Forrás: Microsoft

Forrás: Microsoft

Forrás: Microsoft

Forrás: Microsoft

Forrás: Microsoft

Azt például jó ha tudod, hogy ha olyan embernek veszel ilyen jellegű ajándékot, aki a közösségi oldalak megszállottja, innen tájékozódik a legjobb bulikról, minden pillanatban művészi fotókat posztol a képmegosztókra, akkor annak egy szuper okostelefonra vagy egy jó táblagépre lesz szüksége. Ezek - gyorsaságuk miatt - a legpraktikusabb eszközök. Sőt, a reggeli hírolvasásra vagy egy hirtelen receptötletért is ezekhez nyúlhatunk a leghamarabb.

Miért bonyolult?

A Microsoft felmérése felfedte azt is, miért tartják sokan olyan bonyolultnak a kütyüvásárlást. A magyar válaszadók fele (51%) szerint ez a leginkább időrabló tevékenység, harmaduk (35%) nem ért eléggé ahhoz, hogy különbséget tegyen a funkciók és az elérhető lehetőségek között.

Forrás: Microsoft
Exférjével karácsonyozik Jennifer Lopez?http://www.life.hu/anyaskodj/20131211-jennifer-lopez-amerikai-enekesno-exferjevel-marc-anthony-enekessel-tervezi-egyutt-a-karacsonyt.htmlMit gondolnak a gyerekek a karácsonyról?http://www.life.hu/anyaskodj/20121215-gyerekszaj-mit-gondolnak-a-gyerekek-a-karacsonyrol-es-a-szeretetrol.htmlTippek karácsonyfa-vásárláshozhttp://www.life.hu/anyaskodj/20121213-keszulodes-az-unnepek-elott-tippek-karacsonyfa-vasarlashoz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.