fashion week tapéta dekoráció lakberendezés 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2014-es tapétatrendekben a meghökkentés, a túlburjánzó érzelmek megjelenítése lesz a mérvadó – ez derül ki számos nagy, nemzetközi tapéta- és fotóprintgyártó és forgalmazó előzetesen bemutatott termékpalettájáról. 

A Life.hu összegyűjtött néhány korábbi, de az idei trendeknek megfelelő darabot. Inspirálódj kedvedre!

Miért jó, ha tapétázunk?

A tapéta is tükrözi a lakás tulajdonosának ízlését szín-, mintavilágában egyaránt. Dekorációs céllal funkcionál, és a falak szigetelésére is alkalmas. Egy jól megválasztott tapétának köszönhetően évekig megúszhatjuk a falfestést. Alkalmazásával variálhatóvá válnak a térviszonyok, elrejthetők a falak hibái, és fokozható a helyiség hangulata.

Még több tapétához kattints a képre! Forrás: Mural

Mire figyeljünk oda?

Ha egy most divatos, markáns mintájú darabot választunk, az a tér meghatározó eleme lesz, ezért érdemes finoman bánni vele, és csak egy falon, falszakaszon használjuk. Érdemes ezt a trendi darabot falfestékkel kombinálni vagy egy dísztelen, esetleg finomabb mintájú tapétával együtt használni. A nappaliban jobb egy-egy funkciót kiemelni: a tévéfal vagy a kanapé mögötti fal tapétázása kijelöli az adott tevékenység helyét. A hálószobában mutatós lehet az ágy fejtámlájánál található fal kiemelése.

Tanács a vásárláshoz

A tapéta minőségén nem szabad spórolni! Egy rossz választással ugyanis pont ellenkező hatást érhetünk el vele: a legfinomabban berendezett enteriőr is bóvlivá válhat. A tapétázás egy-egy helyiség dekorálásának leglátványosabb és legköltséghatékonyabb módja, hiszen elég egy kevés belőle, hogy meghatározza a szoba hangulatát. Ráadásul az új típusok már egyszerűen, kevés piszokkal lecserélhetők, ezért választhatunk bátran erős színeket és mintákat, a hatás pedig nem marad el.

Íme, 2014 trendszíne a lakberendezésben!http://www.life.hu/anyaskodj/20131209-az-orchidealila-szimfoniaja-ime-2014-trendszine.html4 rabul ejtő hely a lakberendezés és a dizájn szerelmeseinek - Budapest ékszerdobozaihttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20110915-4-rabul-ejto-hely-a-lakberendezes-es-a-design-szerelmeseinek.htmlVintage dekoráció 2 perc alatthttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20131121-vintage-dekoracio-2-perc-alatt-korcsolyabol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.