sajtótájékoztató betegség új élet projekt rák (betegség) albert kinga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezedben a sorsod! - Ezzel a szlogennel kezdődött a rákellenes világnap alkalmából szervezett sajtótájékoztató az Országos Onkológiai Intézetben. 

Dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és prof. dr. Kásler György főigazgató beszéde után Kinga szívhezszóló története következett.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A 36 éves anyuka ragyogott az eseményen: miután megkapta a jelképes rózsaszín szalagot, elmesélte szívszorító történetét, kiemelte az önvizsgálat fontosságát - hiszen ő maga is ennek köszönheti most az életét. A sajtótájékoztató előtti izgalmakat megnézheted itt, de meghallgathatod azt is, hogy mit gondol Kinga férje és mi a véleménye dr. Szócska Miklós államtitkárnak Kinga céljairól.

A rák világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szócska Miklós elmondta, április 10-étől emlőszűrési akciót hirdetnek, évi hatszázezer behívót postáznak majd, a hátrányos helyzetű térségekbe szűrőkamion megy majd, és meghosszabbítják a szűrőállomások nyitva tartási idejét is.

Ezek mellett - emelte ki az államtitkár - provokatív elemektől sem mentes felvilágosító kampányt indítanak. Mindezt azért, hogy tudatosítsák: a betegség időbeni felfedezése nagyban javítja az életesélyeket.

Szócska Miklós úgy fogalmazott, olyan betegségről beszélünk, amelynek harminc százaléka gyógyítható, harminc százaléka megelőzhető és harminc százaléka krónikussá tehető. A megelőző szűrésekkel, a terápiák fejlődésével tovább javítható a gyógyulási esély - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.