Megvannak Kinga testösszetétel-mérésének eredményei!

mellrák eredmény új élet projekt albert kinga test rák mérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első állapotfelmérés, amit Kingával elvégeztünk, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet úgynevezett Lookin’ Body tesztje. Ez a felmérés azt állapítja meg, hogy milyen Kinga testösszetétele, tehát a szervezetben található testzsír, az izmok, a csontozat és a víz aránya.

Azt vártuk az eredményektől, hogy kiderüljön, Kinga milyen állapotban van a betegség, illetve a romboló hatású kezelések után, van-e bármilyen hiány a szervezetében, vagy a normálistól eltérő érték. A tényleges fizikai felkészítését ezeket figyelembe véve fogjuk elkezdeni.

A Life.hu sztárszerzői és a Kezdj új életet! projekt mozgáskoordinátorai, azaz Kropkó Péter és Gajdos Tamás, akik felkészítik Kingát a nagy kihívásra, a Telekom Vivicittá teljesítésére, így értékelték a Lookin’ Body teszt eredményeit:

A test fehérjetartalma, zsírtartalma és ásványianyag-összetételeátlagosnak, normálisnak mondható.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Úgy néz ki, hogy az egyébként sokak által elhanyagolt vízfogyasztásra is megfelelően odafigyel Kinga, ami azért fontos, mert a héten elkezdett és a későbbiekben egyre intenzívebb edzések során jelentős mennyiségű víz- és ezzel együtt ásványianyag-veszteségre is fel kell készülnie. Ennek pótlása azért fontos, mert hiányában izomgörcsök léphetnek fel, illetve a szervezet öntisztulását, a regenerációt is lassíthatná a nem megfelelő víz- és ásványianyag-tartalom.

Kinga izomtömege is megfelelő, egyedül a csípő-derék arány kifogásolható, ami a futómozgás gazdaságos kivitelezésében jelenthet hátrányt, de némi akaraterővel és sok gyakorlással ez is leküzdhető.

Tudjatok meg még többet a testösszetétel elemzésről Péter és Tamás, azaz a Vitalteam oldalán.

Összességében tehát elmondható, hogy korábbi betegségéhez és a másoknál súlyos következményekkel járó kezelésekhez képest remek állapotban van a kétgyermekes anyuka szervezete. Ami még ennél is fontosabb, hogy az eddigi ismereteink alapján az elszántsága, akarata és szorgalma is megvan ahhoz, hogy április közepén a célul kitűzött Vivicittá futóverseny távjának teljesítéséhez szükséges edzésmunkát elvégezze és sikerrel érjen majd célba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.