Világszenzáció lehet a zseniális magyar találmány

Forrás: Facebook/MiniBrake -
találmány megvédés fék biciklizés MiniBrake biztonság világszenzáció távirányítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A távirányítással működő MiniBrake megvédi a gyerekeket biciklizés közben. Magyar fejlesztők dolgozták ki, most pénzt gyűjtenek a gyártására.

Forradalmi találmányt eszeltek ki magyar diákok. A MiniBrake gyakorlatilag egy „távfék": távirányítással működik, és megállítja a bicikliző gyereket. Ezzel fellélegezhetnek a szülők, nem kell többé a kicsik után loholniuk, akik épp egy forgalmas kereszteződés felé tekernek, és eszük ágában sincs megállni.

Forrás: Facebook/MiniBrake

A MiniBrake második körös prototípusát Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell közgazdász-hallgató, Gombos Gergő mechatronikai mérnök-hallgató, Pál Gergely villamosmérnök, valamint Kőrös Ben formatervező fejlesztette ki 2013 nyarán - írja a Hvg.hu.

A feltalálók Forrás: Facebook/MiniBrake

Most a harmadik, gyártásra kész prototípus is elkészült. Ennek piacra dobásához viszont támogatásra van szükség. Ezt az Indiegogo.com közösségi oldalon lehet megtenni.

Azt, hogy hogyan is működik a MiniBrake, az alábbi videóban megnézhetitek:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.