ítéletidő otthon biztonság lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kiszámíthatatlan időjárás sokszor okoz károkat a lakásban - betörnek az ablakok, sérül a tető, és még sorolhatnánk. Megfelelő biztosítással viszont - ha már az időjárást nem lehet kordában tartani - sokkal nagyobb biztonságban tudhatod az otthonodat.

Ha az alap nem elég

Bár ma már kaphatók olyan csomagok is, melyek kiemelkedően sok káreseményre adnak fedezetet alapcsomag választásakor is, nem árt végignézni az évekkel korábban kötött biztosítási papírjainkat. Néhány éve még nem fenyegetett hirtelen jött hatalmas márciusi havazás, árvíz vagy más katasztrófa, vagy akkor még nem tűnt túl fontosnak ilyen eseményekre is biztosítást kötni. Sokkal jobb még a kár megtörténte előtt bebiztosítani az otthonod a váratlan időjárási károk ellen, lehetőleg olyan csomaggal, mely kiterjed földrengésre, föld- és kőomlásra, vihar, jégverés, árvíz, felhőszakadás és hó okozta károkra is.

Forrás: Thinkstock

Biztosítás a házi kedvencre és más extrák

A biztosítási csomagok is megújulnak időről időre, és különböző extra szolgáltatásokat nyújtanak. Többek között biztosítást köthetsz csőtöréskor az elfolyt víz mennyiségének értékére, a személyzet okozta károkra, de a házi kedvencekre is, így például az állatorvosi számla sem kell, hogy téged terheljen. Ha értékes ékszereid vannak, akkor értékőrző vagyontárgyakra is terjedjen ki a biztosítás, ahogyan az egyéb ingóságokra is – mint például értékes bútorok, gépek. Egy vihar a kertet is alaposan megtépázhatja, ilyenkor értékes növények is sérülhetnek, viszont ezeket is be lehet biztosítani, ahogy a kerti bútorokat, sátrakat, gyerekjátékokat, grillsütőt, még a medencét vagy a kerti tavat is.

Neked mennyire biztonságos a lakásod?http://www.life.hu/csalad/20140414-neked-mennyire-biztonsagos-a-lakasod.htmlBár a betörők elleni védekezés is nagyon fontos, nélkülük is keletkezhet kár a lakásban – vagy akár benned -, ha nem iktatod ki a legfőbb veszélyforrásokat.Család--Energiatakarékos otthonok – így kezdj neki!http://www.life.hu/csalad/20140410-futeskorszerusites-nyilaszarok-hoterkep-fontossaga-energiatakarekos-otthonok.htmlAz energia ára sajnos nemigen csökken, így ha spórolni szeretnél a számlákon, muszáj a fogyasztásodat is csökkentened. A jó hír viszont az, hogy otthonod hőszigetelésével és a fűtés korszerűsítésével rengeteget spórolhatsz. Család--A betörők a hírességeket sem kímélik - Sztárok, akiket kiraboltakhttp://www.life.hu/csalad/20140407-sztarok-akikhez-mar-betortek-es-kiraboltak-oket-tobben-kozuluk-otthon-is-voltak-a-betores-ideje.htmlHozzád törtek már be? Nincs is annál rosszabb, mint hogy tárt ajtó illetve széttúrt és kifosztott lakás fogad otthon, amikor hazatérsz a munkából vagy egy hosszabb nyaralásból. Nem kímélik a betörők a hírességeket sem: néhány napja például Orosz Barbara színésznőhöz is betörtek. De nem ő az egyetlen: íme, néhányan, akik már pórul jártak. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.