Nincsen húsvét tojáslikőr nélkül – íme, a legfinomabb recept

2014.04.18. 22:35

A házilag elkészített tojáslikőr sokkal finomabb, mint a bolti. Remek welcome drink, de díszes üvegekbe töltve, feldíszítve, egyedi ajándék is válhat belőle.   

Hozzávalók (kb. 1 liter lesz belőle):

5 tojássárgája

25 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd

5 dl tej

2,5 dl tejszín

2,5 dl alkohol (ez lehet: tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Forrás: Thinkstock

Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt öntsd össze, forrald fel a vaníliás cukorral vagy a félbevágott vaníliarúddal és 10 dkg porcukorral, majd tedd félre és hűtsd ki.

2. A tojások sárgáját keverd ki a maradék porcukorral, néhány kanállal tegyél hozzá a kihűlt tejből és addig habosítsd, míg a cukor teljesen elolvad benne.

3. Öntsd hozzá a kihűlt tejszínes tejet, és keverd össze jól az egészet, majd öntsd hozzá az alkoholt is.

4. Töltsd üvegekbe, majd rakd be a hűtőbe minimum egy egész napra, de igazán finom egy hét múlva lesz.

Tipp:
Amíg a hűtőben áll, naponta legalább egyszer rázd fel az üveget.

 

 

otthonházihúsvét 2014tojáslikőr