Tanulj, szórakozz, vásárolj ingyen! – Használd okosan az internetet!

Forrás: Thinkstock -
vásárlás film szórakozás tanulás letöltés internet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha ügyesen keresgélsz az interneten, rengeteg olyan dologhoz juthatsz hozzá ingyen, amiért máshol tízezreket fizetnél. Tanulhatsz, játszhatsz, vásárolhatsz – mindezt egy fillér nélkül. Íme, a leghasznosabb, ingyenes szolgáltatást nyújtó oldalak.

Játékok

Az, hogy a neten ingyen játszhatsz online, ma már mindenki számára egyértelmű. És habár ma már sokan az okostelefonra, tabletre letöltött ingyenes alkalmazások között csemegéznek, azért a klasszikus formula sem szorult teljesen háttérbe. Íme, néhány ingyenes játékot kínáló weboldal: www.jatek-online.hu; www.gyerek.jatek-online.hu; www.ingyenesjatek.hu; www.farmerama.hu

Forrás: Thinkstock

Ingyenes tárhelyek, weblapkészítők, webáruházak

A legnépszerűbb ingyenes tárhelyeken nagyméretű adatfile-okat, képeket, videókat tárolhatsz – így nem a saját számítógéped memóriáját foglalod a gigabyte-okkal. Ráadásul ezeket a tárhelyeket – vagy akár csak egy-egy mappát ezeken belül – meg is oszthatsz a barátaiddal. Ilyen például a Dropbox.hu vagy a Hostinger.hu. Előfordulhat, hogy egy saját weboldal elkészítését tervezgetjük – akár egy induló vállalkozáshoz, akár csak egy személyes oldalt szeretnénk, ahová feltölthetjük portfóliónkat, egyes munkáinkat, önéletrajzunkat. Egy programozó és egy webdesigner munkájáért azonban súlyos tízezreket kérnek a szakemberek – de az internet ebben is a segítségedre lehet: ingyenesen készíthetsz magadnak weboldalt, válogathatsz többféle háttérkép, betűtípus közül. Ilyen oldalak például a www.ucoz.hu vagy a www.oldalunk.hu. De a www.boltaneten.hu oldal segítségével még egy alap webáruházat is készíthetsz magadnak.

Elektronikus tananyagok – képezd magad ingyen!

Számos, szakemberek által megírt tananyagot is letölthetsz magadnak az internetről ingyen, így könnyen felkészülhetsz egy-egy dolgozatra, vizsgára, vagy akár az érettségire is. Vannak olyan weboldalak, ahonnan egy-egy tantárgyhoz, szakmához kapcsolódó tananyagot találsz, mint például a www.informatika.gtportal.eu, ahonnan az informatikával kapcsolatos ismereteket gyűjtheted össze, de ha általános, mindenre kiterjedő anyagokat keresel, akkor a www.ntk.hu és a www.tananyag.com lesz a te oldalad.

Nyelvtanfolyam százezrek helyett 0 forintért

Igen, jól olvastad, ma már nyelvet is lehet ingyen tanulni! A legnépszerűbbek az angol és a spanyol tanfolyamok – az online nyelvtanulásnak azonban sajátos módja van. Általában kapsz egy tananyagot, a végén egy összefoglalót és egy feladatlapot. Ezeket a feladatlapokat – az aktuális ismeretanyag elsajátítása után - kitöltve értékelheted a saját teljesítményedet. Ilyen oldalak például a www.euroexam.org/elearning, a www.angolozom.hu vagy a www.5percangol.hu is. De vannak olyan, Amerikából érkezett anyanyelvi tanárok is, akik karitatív tevékenység keretén belül ingyenes órákat tartanak. Erről bővebben a www.angolora.info oldalon tájékozódhatsz. Ha pedig a spanyol nyelvet szeretnéd magadévá tenni és jól jönne a nyelvvizsga előtt egy kis ismétlés, szintrehozás, bátran ajánljuk neked a www.spanyolonline.hu/ingyenes-e-tanfolyam vagy awww.e-spanyol.hu oldalakat. Ha pedig a németnyelv-tudásodat szeretnéd kicsit feljavítani, választhatod a www.deutsch-lernen.com oldalt is.

Forrás: Thinkstock

Extra ismeretek

A klasszikus ismereteken kívül extra tudásra is szert tehetsz. Az alábbi oldal segítségével például könnyedén elsajátíthatod a tízujjas vakírás képességét: www.manonet.org

Ki szeretnél próbálni egy terméket? Tedd meg ingyen!

Manapság már szinte minden, terméket kínáló hivatalos honlapon van lehetőség ingyenes termékmintát kérni – a www.ingyentermekek.hu oldalon ezt is megteheted. Találhatsz itt a sampontól egészen a kerti tóhóz szükséges fóliáig szinte mindent.

Szórakozás felsőfokon

Szomszédban ropogtatók ide, zacskót csörgetők oda, a mozinak igenis varázsa van! Ha viszont mégis otthoni filmnézésre vágysz, a következő oldalakat neked találták ki. A www.online.film.hu, a www.premierfilmek.eu, a www.movie-express.eu vagy a www.online-pont.eu oldalakon letöltés nélkül, online nézhetsz filmet. Általában eredeti nyelven találod meg őket, ami a nyelvtanuláshoz szintén nagy segítség. De a www.kat.ph oldalról le is tölthetsz filmeket, sorozatokat, számítógépes software-eket, zenéket is. Apropó zene: a közismert youtube.com oldal mellett már itthon is elérhető a Spotify és a Skype alapítóinak ingyenzenés oldala, az Rdio, amely az Apple iTunes, a Google Play Zene és a Deezer mellett a legnépszerűbb és legjobb internetes zeneszolgáltatás. Itt minden nagy és számos kisebb független kiadó által gondozott zene élvezhető ingyen (reklámokkal) vagy előfizetéses konstrukcióban (reklámoktól mentesen).

Szállást a nyaralás idejére? Ez sem lehet probléma!

A CsereOtthon.com világszerte azt kínálja a családoknak, hogy otthont cserélhetnek biztonságosan, élvezetesen utazhatnak szinte bármelyik országba, városba vagy érdekes területre és ott helyiként élve felejthetetlen, autentikus élményben lehet részük. Az oldal 16 nyelven érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.