Botrány Brazíliában: gyerekek árulják a testüket a foci vébén

Brazília prostitúció gyerekek család futball világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sunday People magazin tényfeltáró riportere a helyszínre utazott, ahonnan megdöbbentő történetekkel tért haza. A mélyszegénységben élő gyerekek már készülnek a turistaáradatra – fillérekért árulják magukat, hogy legyen miből enniük.

A kiskorú prostituáltak közül rengetegen kábítószerfüggők, sokaknak nincsenek szüleik, van viszont akár többtucatnyi testvérük, akiket el kell tartaniuk. A gyerekprostitúció amúgy is virágzik Brazíliában, de a foci vébére már előre készülnek a kiskorúak – és persze a futtatóik is, akik erősen kisminkelik a gyakran tíz év alatti gyerekeket, hogy idősebbnek tűnjenek. A kiszolgáltatott gyerekek – nemrég egy 14 éves lány került elő egy csatornából, akivel egyik kuncsaftja végzett, mert nem akart az aktus után fizetni – fillérekért, nagyjából ötszáz forint körüli összegért árulják a testüket.

Forrás: AFP/DDP/Mario Vedder

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.