Amikor a legenda életre kel: szem és végtag nélküli babák a mexikói szigeten

baba Mexikóváros játék Mexikó legenda elhagyott helyek sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mexikóvárostól mindössze néhány kilométerre, Xochimilco csatornáinak környékén található a világ egyik leghátborzongatóbb turistacélpontja, a Játékbabák szigete, azaz az Isla de las Munecas. Elhagyatott helyek sorozatunk következő része.

Bizarr látvány fogadja az Isla de las Munecasra lépő látogatót: több ezer játékbaba mindenütt – a fákra akasztva, farönkökre téve, karóba húzva, a földön heverve. Ennek oka egy furcsa legendában keresendő: a legenda szerint ugyanis egy kislány a csatornába esett és életét vesztette a szigeten több mint 50 évvel ezelőtt.

/1407/H_tbo20147116719

A helyiek szerint a szelleme azóta is itt kísért. Annak idején Don Julian Santhana találta meg a holttestet és úgy gondolta, készít egy babát a gyermek emlékére. Az első babát aztán több is követte: Don Julian rögeszméjévé vált a babagyártás és -vásárlás. Vannak, akik úgy tartják, hogy a babákban ma is a gyermek lelke lakozik, teljes szélcsend idején is néha megmozdulnak, és suttognak az arra járóknak. A történetet még jobban ködösíti, hogy Julian 2001-ben meghalt, mégpedig ugyanúgy és ugyanazon a helyen, ahol a kislány is. Amellett, hogy egyre többen visznek új babát a szigetre, a korábbiakat nem kíméli az idő vasfoga: így a rengeteg mosolygós baba mellett a számos szem és végtagok nélküli pókhálós baba félelmetes látványt nyújtanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.