Bezzeganya blog: Minden az anyákról szól. És az apákkal mi lesz?

Forrás: Thinkstock -
Anyacsavar anyák napja anyahajó anya apa anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Már gyerekkoromban tudtam, hogy ezt a világot az anyákra szabták. Már a születési anyakönyvemben is az anyám nevét írták, nem apuciét. Lássuk be, ez a világ nem rólunk szól" - írja szellemesen kaktuszfüge, a Bezzeganya blog szerzője.

Anyatermészet van, és nem apa, ősanyáról beszélünk, és nem ősapáról. A repcsik nem az apahajóra szállnak le, és sajnos apából nincs egy. A csavarokat anyára tekerik, és nem a faterokra. Elapátlanodott gyerek nem létezik, bérapáról sem hallottam még. Anyajegy csúfíthat egy szép arcot, de apajegy? Focimeccsen nem az apák pic..ját szidják a szurkolók, a költő anyjához ír ódát, és nem a faterjához.

Forrás: Thinkstock

Anyák napját ünnepeljük, sőt még a nőnapot is, az apákra csak 40 éve szentelnek némi figyelmet az USA-ban, de nálunk ez a nemes ügy még gyerekcipőben jár. Anyasági segély jár a szülés után, apasági nem. Anyanyelven beszélünk és nem apanyelven. A kisbabákat anyatejjel táplálják, az apatej, az valami egészen más. Ha meghalunk, az anyaföldbe kerülünk, nem apaföldbe. Anyám, vigasztalj engem, énekelte Balázs Fecó, én se tehetek mást. Ezt a világot, én megmondtam, az anyáknak találták ki. A bejegyzés végéért kattints a Bezzeganya blogra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.