Felkészülés az iskolára – ingyenes feladatlapok az interneten

Forrás: Thinkstock -
tantárgy iskola általános iskola iskolakezdés tanuló tanulás internet feladatlap ingyenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár első osztályba, akár nyolcadikba megy a gyerek, minden szülő vágya az, hogy az ő szeme fénye legyen a legokosabb. A hosszú nyár után azonban nehéz visszazökkenni a mindennapos mókuskerékbe, éppen ezért nem árt az iskolakezdés előtt némi gyakorlás, az ismeretek felelevenítése. Íme, néhány ingyenesen letölthető feladatlap, ami segíti a felkészülést.

Az ementor.hu internetes oldalon az egészen kicsik és a már nagyobbak is bátran böngészhetnek – az általános és a középiskolások közül is mindenki megtalálja a számára szükséges teszteket, feladatlapokat matematika és magyar nyelvből. Az érettségizők is bátran keresgélhetnek itt, biztosan meg fogják találni a legszükségesebb felkészítő feladatsort. Ha pedig elfáradtál a tanulásban, különböző játékokkal lazulhatsz ugyanezen az oldalon.

Forrás: Thinkstock

Az iskolai tehetséggondozás elnevezésű weboldal szintén a felkészülni vágyó diákok számára nyújt hasznos segítséget. Az interaktív feladatok segítségével a másodikosok és a negyedikesek ismeretei bővülhetnek, míg a német és angol nyelvi feladatokkal a nagyobbaknak kedveskednek. De ugyanitt biológia, történelem tantárgyakból is felkészülhetnek a szorgalmas diákok. Sőt! A különböző programozási nyelvekhez is találunk itt leírásokat, feladatlapokat.

A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia oldalán iskolai, megyei és országos feladatlapokat találnak azok, akik a magyar nyelv helyesírását szeretnék gyakorolni. Az általános iskola első osztályától egészen a nyolcadik osztályig mindenki megtalálja a maga fejlettségi szintjének megfelelő feladatokat.

Az Okosdoboz internetes oldal segítségével matematika, olvasás-írás, nyelvtan, vizuális kultúra, környezetismeret és ének-zene tantárgyakból készülhetnek fel az iskolára azok a tanulók, aki első, második, harmadik vagy negyedik osztályba készülnek. A játékos feladatok segítségével az alsó osztályosok játszva tanulhatnak majd.

Ha ez még nem lenne elég

Ha a fenti feladatokkal végzett a gyerek, de még mindig ég a vágytól, érdemes az általános iskolák saját weboldalain is körülnézni – sok esetben ugyanis ezeken az oldalakon is találunk néhány hasznos feladatot vagy tanácsot a felkészüléshez.
A világ legnagyobb baromságai, amiket a gyerekek a mesékből tanulnakhttp://www.life.hu/csalad/20140616-a-vilag-legnagyobb-baromsagai-amiket-a-gyerekek-a-mesekbol-tanulnak.htmlJön a szőke herceg, természetesen hófehér lovon, elcsattan egy szenvedélyes csók és ettől a pillanattól kezdve minden tökéletes lesz, míg világ a világ. Ez az egyik a sok baromság közül, amit a gyerekek a népszerű mesékből tanulhatnak. És hidd el, van még jó néhány. Íme, a kedvenceink.Család--Tanulj, szórakozz, vásárolj ingyen! – Használd okosan az internetet!http://www.life.hu/csalad/20140513-tanulj-szorakozz-vasarolj-ingyen-az-interneten.htmlHa ügyesen keresgélsz az interneten, rengeteg olyan dologhoz juthatsz hozzá ingyen, amiért máshol tízezreket fizetnél. Tanulhatsz, játszhatsz, vásárolhatsz – mindezt egy fillér nélkül. Íme, a leghasznosabb, ingyenes szolgáltatást nyújtó oldalak.CsaládOrigoAkciót a szöveg helyett! A Z generáció már más eszközökkel tanul http://www.life.hu/csalad/20140424-a-mai-fiatalok-rosszak-szovegertesben-es-szinte-csak-a-vizualis-eszkozokkel-kepesek-megerteni-es.htmlA közösségi médiából és a Wikipediáról gyűjtik az információt, és kifejezetten nehézséget okoz számukra a hosszabb, szöveges háttéranyagok feldolgozása és az ismeretek szöveges visszaadása – derül ki a BKF a Z generáció tanulási szokásait vizsgáló felméréséből. A fiatalok megváltozott szokásait az oktatás és számonkérés módszertanának is követnie kell, vélik a szakértők.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.