Így fest ma Csipkerózsika kastélya: lenyűgöző terek sztárdizájner módra

hotel Mondrian South Beach hotel Csipkerózsika Miami marcel wanders designer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fantázia életre kelt Miamiban. A neves sztárdizájner, Marcel Wanders álmodta meg Csipkerózsika kastélyát, amelyet a modern kor látásmódjával és eszközeivel valósított meg. A Mondrian South Beach hotel a mese és a valóság, egy letűnt kor és a ma impozáns egyvelege.

Az elegáns, nagyvonalú és általában hófehér tereket drámai elemek törik meg – ilyen például a hallban megépített koromfekete, csipkeszerű felületével az egész hotelt meghatározó lépcsősor is. Az egész szállodán végigvonuló fekete-fehér kontrasztot időnként egy-egy hatalmas arany és fényesen csillogó sárgaréz színű, harang alakú csillár, illetve néhány, égetően vörös felület töri meg. Az ikonikus bútorokkal berendezett enteriőrök – a hall, a váróhelyiségek, a lakosztályok, fürdők – varázslatos világba vezetnek be bennünket – az elvarázsolt kastély hangulatát keltik: a neobarokk stílusú és modern berendezési tárgyak, kiegészítők egy letűnt kor és a mai világ közötti hidat, vagyis átjárást jelképezik.

Fotó: Marc Alt

A szálloda kültéri részei sem lógnak ki a sorból: a buja kertek, a szabadtéri medencék, a bárok, a privát kunyhók, az átsejlő baldachinok mind-mind a fenséges, királyi pompát képviselik. Az itt elhelyezett, hatalmas keretekbe foglalt tükrök pedig a lemenő nap fényét szórják szerteszét - az időutazás tehát garantált Csipkerózsika miami otthonában.

/1408/Csipk201481315338

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.