Hős kismama! Átúszott egy folyón, majd megszülte kisbabáját

úszás folyó császármetszés áradás India kórház hőstett kismama monszun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy indiai nő császármetszéssel hozta világra kisfiát, miután a monszunesőtől megáradt folyón átúszott majdnem egy kilométert, hogy a legközelebbi szülészetre eljusson. 

Kalandos útja volt a szülészetig egy 9 hónapos terhes indiai kismamának. A 22 éves Jellavva szárított, üres lopótököket használt, hogy a felszínen maradjon, amikor három héttel ezelőtt falujából elindult a kórházba. Egy megáradt folyón is át kellett kelnie. Ebben apja, testvére és unokatestvérei is segítették, ők is vele úsztak. Azt mondta, lakóhelyén nincs orvosi segítség, és biztonságban akarta megszülni a babáját. A kisfiú végül szombat éjjel egy magánkórházban jött világra császármetszéssel – írja a BBC.

A Krishna folyó - ennek egy szakaszán úszott át a kismama Forrás: AFP/Strdel

Bátor tettéért a falubeliek csodálják, az orvosok bámulatos teljesítménynek nevezték. "Nagyon boldog vagyok, hogy kórházban született a kisfiam. Felvágták a hasamat és kivették belőlem. Négy kilót nyomott" - mondta a portálnak a kismama, akitől a kórházban nem kértek pénzt a szülésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.