Okozz örömöt másoknak egy mondattal!

Forrás: Thinkstock -
kedves kolléga pozitív gondolkodás öröm szülő gyermek elismerés Legyen jó napod! dicséret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szó hatalom – tartja a mondás. Próbáld ki te is, micsoda varázserővel bír egy-egy elismerő mondat vagy szavakba öntött kedvesség!

Gondold át: te mikor tudod azt mondani, hogy igazán csodás napod volt? Ugye, hogy nem feltétlenül függ össze egy frissen beújított ruhadarabbal vagy egy méregdrága hajszalonban eltöltött délutánnal? A titok nyitja a hozzáállás: amennyit adsz magadból a környezetednek, ugyanazt kapod vissza.

Forrás: Thinkstock

Ha pozitív gondolatokat sugárzol magadból, nem csupán szeretteid, kollégáid vagy iskolatársaid tartózkodnak szívesebben melletted, hanem te is jobban érzed magad. Megdicsérted-e már a kolléganőd haját, miközben napok óta figyeled, mennyire jól áll neki az új fazon? Imádod kedvesedet ingben látni – hát adj hangot neki, mennyire dögösnek látod őt benne!

De ne ragadj le csupán a külsőségek méltatásán: sose felejtsd el megköszönni az ételt, akár édesanyád, akár a sarki kifőzde konyhás nénije készítette, és tanulj meg együtt örülni a gyermekeddel, ha jó jegyet vagy a tanár néni dicséretét vitte haza. Apró gondolatok, amelyek hidd el, kincset érnek!

Legyen neked is saját mantrád! Szankalpa, a szavak erejehttp://www.life.hu/ez-zsir/20140926-jogaiskola-a-jogaklikkel-szankalpa-sajat-mantra.htmlA minap egy menő multicég épületében járva felfedeztem, hogy a lift falára, a lépcsőházban, a tükrökre, a folyosóra pozitív megerősítő feliratokat helyeztek el, például "Értékes vagy", "Te is a siker része vagy!". A cél ezzel nyilvánvalóan nem az volt, hogy színes matricákkal dekorálják a munkahelyet. Felismerték, hogy ezek a mondatok, még ha mosolygunk is rajtuk, hatással vannak ránk, pozitív irányba hangolják a tudatunkat. Ez Zsír!ThinkstockReggeliben a boldogság, hogy jó napod legyen!http://www.life.hu/legyenjonapod/20140915-a-reggeli-a-legfontosabb-etkezes-hogy-jol-induljon-a-napod-a-kave-es-a-csoki-csak-mertekkel.htmlA rendszeres és megfelelő étkezés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen lelkiállapotban kezded és folytatod a napot.Legyen jó napod!--Gondoltad volna? Kis, szőrös állat a titka a folyamatos boldogságnakhttp://www.life.hu/legyenjonapod/20140910-igazi-oromforras-a-kisallat-neked-is-van.htmlRoppant népszerűek és nagyon sokan osztják meg az internetre felkerülő cuki kis állatfotókat, videókat. Így tesz gyakran a Life.hu is. A kedves és esetlen apró szőrpamacsok láttán szinte mindenkinek mosolyra húzódik a szája. Jó velük kezdeni egy napot és még jobb, ha otthon is vár rád egy kisállat!Legyen jó napod!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.