Fekete gyermeke született egy fehér nőnek – most perel

Forrás: Thinkstock -
spermadonor szülő bőrszín afro-amerikai spermabank gyermek per hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jennifer Cramblett és Amanda Zinkon gyermeket szerettek volna, ezért egy spermabankhoz fordultak. A várttal ellentétben azonban nem fehér, hanem félvér kisbabájuk született.

Belegondolni is szörnyű, mi mindenen mehetett már át az immár 2 éves Payton, akit szülei egészen más bőrszínnel várták a világra. Jennifer Cramblett és Amanda Zinkon 2011-ben jelentkeztek egy amerikai spermabankba donorért. A pár ki is választotta a 380-as számút, aki hozzájuk hasonlóan szintén fehér volt.

Forrás: Thinkstock

A megtermékenyítés sikeresen le is zárult. Jennifer már állapotos volt a kis Paytonnal, amikor kiderült a hiba: a spermabank a 380-as számú donor helyett a 330-asat kapták meg, aki – mint kiderült – afro-amerikai. Payton 2012 augusztusában születetett meg kevert bőrszínűként. A spermabank hiába kérte a pár elnézésért a történtekért és fizetett kártérítést, Cramblett és Zinkon bírósághoz fordult és beperelte az intézményt, amiért az ígértekkel ellentétben kevert bőrszínű gyermekük született.

Fehér gyermeke született egy fekete nőnek

Igazi szenzációnak örvendett az Egyesült Királyságban, amikor egy afro-amerikai hölgynek, Catherine-nek hófehér bőrű, zöld szemű kisfia született. A büszke szülők akkor ezt mondták: "Nincs különösebb jelentősége Jonah bőrszínének. Ami számít, hogy boldog és egészséges kisbaba." A teljes cikket ITT olvashatod el.

Elmondásuk szerint bár nagyon szeretik Paytont, már most rengeteg nehézséggel szembesültek miatta, tekintve, hogy a gyermekkel ellentétben mindkettőjük fehér, ráadásul meleg házaspárként egyébként is gondjuk volt azzal, hogy családjuk és környezetük elfogadja őket. Terapeutájuk tanácsa szerint a párnak érdemes lenne olyan helyre költözniük, ahol jelenlegi lakhelyükkel ellentétben sokkal nem csupán fehér bőrszínűek élnek.

Elkezdődött az iskola, állandóan beteg a gyerek! – Így előzd meg a bajt! http://www.life.hu/kisdumasok/20140929-kozossegben-terjedo-betegsegek-megelozese.html Az ősz nemcsak a gesztenye és a színes levelek szezonja, hanem a különböző betegségeké is. Az óvodában, iskolában egyik gyerek fertőzi a másikat, sokszor úgy tűnik, soha nem ér véget ez az időszak. Mit tehetünk annak érdekében, hogy valamelyest védetté tegyük a gyerekünket a vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók ellen? Kisdumások -- Hibáztak az orvosok – meghalt egy féléves kisbaba http://www.life.hu/drlife/20140418-meghalt-egy-hat-honapos-kisbaba-miutan-az-orvosok-nem-utaltak-be-korhazba-41-fokos-lazzal-es.html A gyereknek életveszélyes bakteriális fertőzése és 41 fokos láza volt, mégsem utalták be a kórházba. Dr. Life Origo Íme a világ első kisbabagyára http://www.life.hu/csalad/20131003-egy-indiai-klinikan-szegeny-asszonyok-szazai-szulnek-babakat-a-nyugati.html Egy indiai klinikán a szegény asszonyok futószalagon szülik a babákat a nyugati gyermektelen szülőknek. Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.