Elhagyatott helyek: ház a víz alatt

Forrás: www.amusingplanet.com -
ház falu tenger Holland-szigetek elhagyott helyek templom halászfalu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egykoron csodaszép halászfalu volt, házakkal, iskolával, a főtéren kis templommal. A Holland-sziget mocsaras világa azonban szépen lassan elnyelt mindent. Az utolsó házat 2010-ben mosta el a tenger sós vize. 

Az amerikai Maryland államban található Holland-sziget egykor öt mérföld hosszú volt, és otthont adott egy közel négyszáz főt számláló halászfalunak, ahol annak fénykorában 70 ház, több bolt, egy posta, egy templom és egy iskola is működött, ahol 2 tanár tanított.

Az utolsó ház Forrás: www.amusingplanet.com

Emellett még saját baseballcsapata és orvosa is volt a szigetnek. Sőt, még kikötő és egy kisebb hajóflotta is tartozott a településhez. Később a tengerszint emelkedése és az erózió arra kényszerítette a lakosokat, hogy elhagyják otthonukat. Az utolsó menekülő 1922-ben ment el a szigetről, amely azóta is egyre kisebb lett, míg végül néhány évvel ezelőtt végleg eltűnt a föld színéről. A magányosan álló épület, valamint a temetője sokáig igazi turistalátványosságnak számított, nem beszélve a misztikus szellemlegendákról, melyek nemcsak a temetőt, hanem a közeli világítótornyot is körbelengik. Az egykor népesen lakott sziget szomorú romjai még ma is láthatók a Chesapeake-öböl partjai mentén.

Forrás: www.amusingplanet.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.