Luxusnyaraló, ahová soha nem érkeztek meg a vendégek

Fotó: Olivia Wycech -
üdülő halál Tajvan sorozat komplexum nyaraló elhagyatott szellem elhagyott helyek kísértet épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhagyatott helyek című sorozatunk következő részében egy olyan tajvani luxus üdülőkomplexumot mutatunk be, ahová soha nem tették be vendégek a lábukat. 

A Tajvan északi partvidékén található San Zhi komplexumot az 1970-es évek végén egy gumigyártó cég tervei alapján kezdték el építeni, ám a '80-as évek derekán tönkremenő cég nem tudta befejezni. Néhány évvel később a félig elkészült beruházást egy ingatlanfejlesztő cég vette meg és egy prémiumkategóriás luxusszállodát akart létrehozni yachtkikötővel, de alighogy megkezdődtek a munkálatok, nem sokkal később az építkezés ismét leállt. Hogy miért, annak számos oka látott napvilágot, az igazság azonban az, hogy senki nem tudta pontosan az okát. Egyes pletykák szerint néhány rejtélyes halálos baleset állhat az ügy mögött, míg mások pénzhiányra gyanakodtak.

Fotó: Olivia Wycech

A méltán híres épületegyüttes több filmben is szerepelt, az Egyesült Államokban pedig rengeteg hozzá hasonló nyaraló épült. Az űrfilmekbe illő, ufószerű tajvani építmények három évtizedig bomladoztak, míg 2010-ben bontani kezdték azokat. Hivatalos magyarázat nincs arra, hogy miért nem takarították el eddig teljes egészében az épületeket – a helyiek szerint azért, mert a halálos balesetet szenvedett munkások szelleme még mindig kísért a romok között, és nem szerencsés háborgatni a bolyongó lelkeket.

/1411/San_Z20141124135158

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.