Mangrove-erdő az elrozsdásodott hajóroncs fedélzetén

Forrás: Flickr/evangelique -
mangroveerdő Sydney roncs elhagyatott elhagyott helyek hajóroncs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Ausztrál Hajózási Társaság 1966-ban megvásárolta a Sydneyben található Homebush-öböl egy részét, hogy hajóroncstemetőt alakítson ki benne. Több roncs is található itt, de egyik sem hasonlítható az egykori SS Ayrfield maradványaihoz.

Az elhagyott SS Ayrfield szénszállítót 1911-ben építették Angliában és eredetileg SS Corrimalnak hívták. A második világháborúban amerikai csapatok felszerelését szállította, de ma már itt, az Olimpiai Park közelében ringatózik és az évtizedek során elrozsdásodott hajó valóságos mangrove-erdőt növesztett a fedélzetén.

Forrás: Flickr/evangelique

Az “Úszó erdő” manapság fotósok, turisták és kincsvadászok ezreit vonzza a környékre, hogy ebben a kissé nyomasztó és hátborzongató látványban gyönyörködjenek.

Forrás: Flickr/evangelique
Elhagyatott helyek: ház a víz alatthttp://www.life.hu/csalad/20141006-elhagyatott-helyek-sorozat-kovetkezo-reszeben-a-holland-szigeten-talalhato-egykori-halaszfalut.htmlEgykoron csodaszép halászfalu volt, házakkal, iskolával, a főtéren kis templommal. A Holland-sziget mocsaras világa azonban szépen lassan elnyelt mindent. Az utolsó házat 2010-ben mosta el a tenger sós vize. CsaládOrigoBomlott elmék egykori otthona: Greystone Park Pszichiátriai Kórházhttp://www.life.hu/csalad/20140509-elmebetegek-egykori-otthona-greystone-park-pszichiatriai-korhaz-new-jersey-ben.htmlA Greystone Parknak, közismertebb nevén a New Jersey állami bolondokházának egy részét, egészen pontosan 30 épületét még ma is használják, a lezárt részekre azonban tilos a bemenet. Ez persze nem gátolja meg az igazán bátrakat abban, hogy belopózzanak ide és fotóikon keresztül megmutassák a nagyvilágnak azokat a helyiségeket, amiket elzárnak a kíváncsi szemek elől. Elhagyatott helyek című sorozatunk 10. része következik. Család--Házak, amiket lassan elnyel a tengerhttp://www.life.hu/csalad/20140411-elhagyatott-helyek-sorozatban-floridai-hazak-amiket-lassan-elnyel-a-tenger.htmlMintha egy Star Wars-forgatásról hagyták volna a parton az építményeket, amik a floridai Cape Romano sziget déli csücskében találhatók. 1982-ben épültek, de a tervezők jócskán elszámították magukat, ugyanis a házikók nem bírták ki a 2005-ös Wilma hurrikánt, és azóta is folyamatosan csúsznak bele a Mexikói-öbölbe – egyszer végleg eltűnnek a szemünk elől. Elhagyatott helyek című sorozatunkban beleshettünk már egy homokkal teli szellemváros házaiba, egy üresen hagyott vidámparkba és Hitler egykori kórházába is. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.