Pierce Brosnan Whoopi Goldberg nagymama Joe Jackson Brett Favre nagyszülő unoka Sarah Palin Kid Rock család Kiefer Sutherland nagypapa Priscilla Presley sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyszülőket általában a ráncokkal, az ősz hajjal és egy tapasztalt ember személyével azonosítjuk, akik mindig arról mesélnek, hogy milyen is volt az élet az ő idejükben és hogy mennyit változott a világ, mialatt ők megöregedtek. De manapság léteznek igen fiatal nagyszülők is, és sokat közülük még te is ismersz. Íme…

A nyugati világ egyes részein kívül a gyermekvállalás túl korán veszi kezdetét. Amikor ez minden egyes generációval megismétlődik az emberek egyre fiatalabb és fiatalabb korban válnak nagyszülővé. Ebben az esetben arra is nagy esély van, hogy egy gyermek a saját nagyapjával sörözget, mivel majdnem "egykorúak" lesznek.

Sarah Palin – 44 évesen lett nagymama

2008-ban Sarah Palin volt Alaszka kormányzója, aki épp az alelnöki kampány kellős közepén tartott John McCain-nel az élen. Abban az időben őt választották az alelnöki poszt egyik jelöltjének. McCain tanácsadói tisztában voltak Sarah Palin lányának, Bristolnak a terhességével, de féltek, hogy ez veszélyeztetni fogja a politikai sikerüket. Bristol 18 éves korában szülte meg fiát, majd 2008-ban a Republikánus Nemzeti Kongresszusnál bejelentették, hogy Bristol szeretne feleségül menni gyermeke apjához, Levi Johnstonhoz, így Palin 44 évesen vált nagyszülővé. Bristol és Levi sajnos sosem álltak oltár elé, de az eljegyzésüket kétszer is felbontották.

Forrás: AFP

Priscilla Presley – 44 éves lett nagymama

Priscilla Presley elsősorban onnan szerezte hírnevét, hogy 1967 és 1973 között Elvis Presley felesége volt. 1968-ban, 23 éves korában világra hozta Lisa Marie-t, ennek ellenére házassága a rock ’n roll királyával mégsem tartott örökké. Priscilla folytatta a saját karrierjét és életét, míg gyermekük felett közös felügyeleti jogot kaptak. Híres apjának halála után Lisa Marie 21 éves korában egy kislány hozott a világra: Riley Keough 1989-ben született, így még mielőtt a nyugdíjas korba jutott volna, Priscilla már elnyerte a megtisztelő „nagymama” címet.

Forrás: AFP

Pierce Brosnan – 44 évesen lett nagypapa

Pierce Brosnan első felesége, Cassandra Harris 12 évvel volt idősebb nála és már két gyermeke volt egy korábbi házasságából. Brosnan adoptálta a két gyermeket, de Cassandra 1991-ben petefészekrákban elhunyt. Adoptált lányának, Charlotte-nak 1998-ban már volt egy kislánya, akit Isabelle Sophiának hívtak, így Brosnan 44 éves korában nagyapává vált. Brosnan 2001-ben újraházasodott és nem sokkal később fia is született, unokája, Isabelle viszont csupán 3 évvel volt idősebb, mint nagybácsija.

Forrás: AFP

Kid Rock – 43 évesen lett nagypapa

Kid Rocknak 21 éves korában lett gyermeke korábbi exbarátnőjétől, Kelly Russelltől. Az énekes-dalszövegíró-rapper megszerezte fia, Bobby Ritchie kizárólagos felügyeleti jogát, amikor a fiú 7 éves lett és Kelly Russellt heti 25 dolláros gyerektartásdíjra kötelezték. Napjainkban Kid Rock első unokáját várja, 43 évesen. Bobby pedig szintén 21 éves korában lesz édesapa, úgy néz ki, apja nyomdokaiba lép.

Forrás: AFP

Joe Jackson – 42 évesen lett nagypapa

A híres család pátriárkája korán kezdte a gyerekvállalást, ami 6 fiú és 3 lány gyermeket eredményezett feleségétől, Katherine-től, akivel 1949-ben házasodott össze. Az idősebb lányuk, Rebbie szintén elég hamar, a 20-as évei elején vállalt gyermeket, így 1971-ben Joe Jackson 42 évesen vált nagyszülővé. Ez pontosan egyidőben volt a Jackson 5 sikerével és Michael Jackson híressé válásával. Tekintettel a sok vitára, ami gyerekei felnevelése körül zajlott, különösen, hogy ez hogyan érintette Michaelt, Joe szülői magatartása gyakran vált megkérdőjelezhetővé, de csodálkoznánk, ha jobb nagyapa lett volna, mint apa.

Forrás: AFP

Brett Favre – 40 évesen lett nagypapa

Brett Favre a Green Bay Packers focicsapat hátvédjeként vált híressé. Az NFL egyetlen olyan játékosa, aki 40 éves kora előtt vált nagyszülővé, mikor 21 éves lánya, Brittany világra hozta kisfiát. Favre még csak 19 éves volt, mikor akkori barátnőjétől és mostani feleségétől megszületett Brittany nevű lánya. Az NFL jelentése szerint nem volt tudomásuk olyan játékosról, aki nagyszülő lett volna.

Forrás: AFP

Kiefer Sutherland – 39 évesen lett nagypapa

Kiefer Sutherland - ahogy Pierce Brosnan - egy korábbi házasság által vált nagyszülővé. 1987-ben, amikor 21 éves volt hozzáment Camelia Kath-hoz, akinek volt egy lánya, Michelle, őt 8 éves korától nevelte. Bár 1990-ben a szülők elváltak, a férfi továbbra is fenntartotta a kapcsolatot mostohalányával. 2005-ben Michelle, 27 éves korában, megszülte kisfiát, így Sutherland 40 éves kora előtt vált nagyszülővé, ami nagy izgalommal töltötte el a „24” sztárját.

– Forrás: AFP

Whoopi Goldberg – 34 évesen lett nagymama

Whoopi Goldberg 34 éves korában vált nagymamává, így ő szintén korán kóstolt bele a gyermekvállalásba, mivel 17 éves korában szülte meg gyermekét első férjétől. Tini lánya, Alexandra Martin 16 évesen szült, de még ennél is őrültebben hangzik, hogy az unokájának, Amarah Deannek már szintén van egy gyermeke, így Goldberg 60 éves kora előtt vált dédnagymamává.

Forrás: AFP

Shem Davies – 29 évesen lett nagypapa

Shem Davies 29 éves korában vált nagypapává, amikor 14 éves lánya, Tia 2011-ben megszülte kislányát. Davies pedig 14 éves volt, amikor akkori barátnője, a 15 éves Kelly John megszülte Tiát. Davies és családja azonnal a címlapokra került, amikor kiderült, hogy hány éves korában vált nagypapává és a közönség sem kímélte. Sajnos az élet napjainkban sem fenékig tejfel Shemnek, legalábbis a Daily Mail jelentése szerint 2012-ben alkoholista és munkanélküli volt.

A névtelen gyilkos – 27 évesen lett nagypapa a börtönben

Egy gyilkos a börtönben vált Anglia legfiatalabb nagyapjává 2014-ben. A férfi személyazonosságát ismeretlennek nyilvánították, hogy megvédjék kiskorú lányát. A fiú 14 évesen vált apává, az pedig, hogy lánya 13 évesen lett anya szintén azt mutatja, hogy a történelem ismétli önmagát. A nagypapa unokája 2 éves koráig volt börtönben, mert egy fegyveres rablás során megkéselt egy bámészkodót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.