Hilti Szerszám Kft. munkahely külföld Google Magyaroroszág Facebook Microsoft legjobb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben elkészül egy lista, amelyből megtudhatjuk, hogy mely munkahelyek számítottak a legjobbnak az előző esztendőben. A legjobb munkahelyeket a hiteles felsővezetés, a teljesítményközpontú kultúra, valamint a vonzó és hiteles munkáltatói márka különbözteti meg leginkább az átlagos vállalatoktól.

2014-ben Magyarországon a Hilti, a Microsoft és a Provident végeztek első helyen a legjobb munkahely felmérésben, amelynek során több mint 34 ezer munkavállaló mondta el véleményét a munkahelyéről.

Forrás: Thinkstock

A kisebb cégek között ők a nyerők

A kisebb, maximum 250 munkavállalót foglalkoztató cégek között a Hilti Hungária Kft. lett a legjobb munkahely, a második helyen a Milupa-Nutricia, a harmadik helyen pedig az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. végzett.

A nagyok között a Microsoft Magyarország vezet

A 250-1000 embert foglalkoztató vállalatok kategóriájában a Microsoft Magyarország Kft. lett az első, amelyet a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az SAP Hungary Kft. követett. Az 1000-nél több alkalmazottal rendelkező cégek között a Provident Pénzügyi Zrt. lett az első, a Vodafone Magyarország Zrt. pedig a második. A Monsanto Hungária Kft. a termelés-gyártás iparág különdíját nyerte el.

Forrás: Thinkstock

Mitől lesz egy munkahely jó?

Elsősorban attól, hogy a felsővezetés a vállalat legértékesebb erőforrásaként bánik az alkalmazottakkal, hogy hatékonyabban motiválják őket, hogy képesek lelkesítő jövőképet felvázolni, és nyíltan tájékoztatják kollégáikat a céget érintő kérdésekről és hosszú távú célkitűzéseikről.

Mi a helyzet külföldön?

A Google régóta híres arról, hogy a dolgozói szerint a cégnél a legjobb a vállalati kultúra a technológiai cégek között. De az elmúlt évben kihívója akadt, mégpedig a Twitter került a lista élére. A legjobb vállalati kultúrával rendelkező cégek 25-ös listáján többségben vannak a technológiai cégek, a 25-ből 11 a szektorból kerül ki. Az élen a Twitter áll, a Google a harmadik, a Facebook pedig az ötödik helyet foglalja el. A legjobb 25 között szerepel még a légitársaságok közül a Southwest Airlines, a Chevron olajcég, az Apple, a Nike és a Procter & Gamble is.

Száznyolcvan fok: munkanélküliből lett csokoládégyáros – Mészáros Gábor történetehttp://www.life.hu/csalad/20141106-szaznyolcvan-fok-sorozatunk-elso-reszeben-a-munkanelkulibol-lett-csokoladegyarosrol-meszaros.htmlEgy vezető sörmárka brandmenedzsereként mindene megvolt. Aztán a recesszió derékba törte a karrierjét – Mészáros Gábor, több másik kollégájával együtt, munkanélkülivé vált. Ekkor még nem sejtette: ennél jobb dolog nem is történhetett volna vele.Család--Az anyává válás jobb munkaerővé teszi a nőket http://www.life.hu/csalad/20140530-az-anyava-valas-jobb-munkaerove-teszi-a-noket.htmlEgy friss kutatás szerint azok a nők, akiknek van gyereke, jobban teljesítenek a munkahelyükön, mivel a gyereknevelés során olyan készségeik alakulnak ki, amiknek a munkájukban is nagy hasznát veszik.CsaládThinkstockMunka GYES után? Nem lehetetlen!http://www.life.hu/csalad/20131211-munka-gyes-utan-nem-lehetetlen-2014-januar-1-jevel-eletbe-lepo-valtozasok.htmlGYES után visszatérni a munkába nem könnyű feladat: az ember nincs már benne a körforgásban, a gyermekek miatt hátrányban érezheti magát, és sokszor bizonytalanok is magukban, az értékeikben az édesanyák. De a 2014. január 1-jével életbe lépő változásokkal talán könnyebb dolguk lesz a kismamáknak. Megmutatjuk, hogyan!Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.