Kinőtt, megunt gyerekruhák? Nem is gondolnád, mennyi mindent csinálhatsz velük

Forrás: Thinkstock -
aukció ruha apróhirdetés használt cikk gyerek eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerek nő, mint a gomba – tartja a mondás, és akinek van gyereke, az a saját bőrén (pénztárcáján) tapasztalja, mennyire igaz is ez. Néhány hét, és a nadrágból máris kikandikál a boka, a pólóból kint a pocak, a kabátot pedig képtelenség begombolni. De a régi, kinőtt vagy megunt holmiknak nem feltétlenül kell a szemeteszsákban landolniuk.

Ruhából párnát, takarót

Ha van néhány kinőtt farmer vagy bármilyen más ruhadarab otthon, máris készíthetsz magadnak vagy a gyereknek egy új patchwork takarót vagy párnahuzatot. Ez nem egy könnyű műfaj és ha nem vagy gyakorlott, bizony sok időbe telhet, de hidd el: megéri a fáradtságot. Vágj nagyjából 8x8 cm-es darabokat a használt ruhadarabokból és varrd őket egymáshoz. Ez a kézzel készített szépség nagyszerű ajándék is lehet!

Forrás: Thinkstock

Kutyapulcsit neki!

A téli hidegben a kutyusok is fáznak. A lakásban tartott, meleghez szokott kedvencekre - főleg, ha kistestűek és a hasuk szinte a földre, a hóba ér - célszerű a kinti tartózkodás idejére ruhát adni. Nem kell azonban drágán megvásárolható ruhakölteményekre gondolni, elég, ha levágod egy megunt pulóver ujját a kedvenced méretének megfelelően, vágsz rá egy-egy lukat, amin keresztül áthúzhatod a lábait és máris új kabátkával gyarapodott az ő ruhatára is.

Extrák, csakis gyakorlottaknak

Használt nyakkendőkből, színes zoknikból készíthetünk ajtókoszorút, megunt farmerből székre, fotelre huzatot, bevonhatunk vele lámpaburát is.
Forrás: Thinkstock

Jól jön a családi kasszába

A kinőtt gyerekholmikat legkönnyebben az interneten teheted pénzzé, a hazai aukciós portálokon és az ingyenes apróhirdetési oldalakon meghirdetett jó állapotú ruhadarabok általában pillanatok alatt elkelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.