Mesés kastélyt vett Magyarországon Carlo Benetton

Forrás: www.benetton.com, MTI -
Magyaroszág Benetton márka Somogy megye kastély milliárdos Széchenyi Carlo Benetton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legismertebb világmárka, a Benetton tulajdonosa beleszeretett egy Somogy megyei kastélyba, amely egykor Széchenyi tulajdona volt.

Az egykori Rinyatamási vadászkastély tornya már messziről látszik a Görgeteg melletti pusztában. A kastélyt még a Széchenyi család építtette az 1800-as években. Néhány éve azonban elzárták az egész területet, amikor az olasz világmárka egyik alapítója, Carlo Benetton megvásárolta a körülötte lévő földekkel együtt – írja a Bors.

Carlo Benetton, és a kastély egy 2008-as vadászat alkalmával Forrás: www.benetton.com, MTI

A helyiek között van, aki furcsa szemmel nézi az olasz milliárdos mozgolódását a területen, és van, akit hidegen hagy a jelenléte. „Én már találkoztam vele, szerény, visszafogott, és egyszerűen öltözködik" – mondta a presszó előtt Bogdán Béla. Mivel a területen több olasz befektető is megjelent, a helyiek így több munkához jutnak. Viszont van, akinek az a véleménye, hogy a Széchenyi-kastélynak önkormányzati kézben kellett volna maradnia. Amióta Benetton megjelent, bezárták a kapukat és a területre senki nem teheti be a lábát.

Csekőné Ilonka néni több mint tizenöt évig dolgozott a kastély konyháján, mielőtt Benetton megvásárolta. „A vadászkastély virágzott, rengeteg külföldi vendég járt ide, magyar politikusok is. Esküvőket, vacsorákat tartottak itt" – emlékszik a volt szakácsnő, aki hozzátette, egyszer ellátogatott a területre Széchenyi István leszármazottja. Megnézte az egykori családi kastélyt, teljesen meghatódott, majd azt mondta, esélye sincs, hogy az övé legyen.

Szigorúan elzárt terület lett az egykor népszerű kastély

Még a helyiek sem léphetik át a birtok határát. Állítólag a kastélyt Carlo nászajándékba vette. Most egy kecskeméti család lakik benne, akik karbantartják az épületet és kiszolgálják a Benetton családot, amikor jönnek a birtokra pihenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.