Ashton Kutcher Gisele Bündchen híresség színésznő testvér színész Kiefer Sutherland Kofi Annan Vin Diesel iker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon meglepődnél, ha kiderülne, hogy egyik kedvenc színészednek van egy ikertestvére? Sok híresség büszkélkedhet ezzel, még ha nem is tudtunk róla eddig. 

Az egypetéjű ikrek igen ritkák, éppen ezért vonzzák annyira a figyelmet, szeretik őket bámulni és megtalálni a különbséget közöttük. Néhányan annyira hasonlítanak egymásra, mind külalakra, mind viselkedésre, hogy helyettesíthetőek is egymással egy forgatáson, ha a helyzet éppen úgy kívánja. A kétpetéjű ikrek még elbűvölőbbek: egyáltalán nem hasonlítanak egymásra, ezért is olyan különleges és hihetetlen a kapocs közöttük.

Barbara Pierce Bush és Jenna Bush Hager

Barbara Pierce Bush és Jenna Bush Hager az Amerikai Egyesült Államok 43. elnökének, George W. Bushnak és feleségének, Laura Bushnak az ikerlányai. Gyerekként sok figyelmet kaptak az elnök gyermekeiként és a média azóta is figyeli minden lépésüket. Tény, hogy nem egypetéjű ikrek, ami miatt sokan azt hiszik, hogy csak „átlagos” testvérek. Leginkább apjuknak és nagyapjuknak köszönhetően váltak híressé, mivel mindkettejük elnök volt. Bár hírnevükért azért saját maguk is tettek: egyszer például alkoholfogyasztáson kapták őket. A baj csak az volt, hogy ekkor még nem voltak 21 évesek.

Forrás: AFP

Ashton és Michael Kutcher

Igen, jól látod, Ashton Kutchernek van egy ikertestvére, név szerint Michael Kutcher. Michael nem színész, mint testvére, részben azért, mert inkább a motivációs beszédben érzi erősnek magát. Little-kór elnevezésű betegségben szenved, amit egy újszülöttkori agysérülés okoz. Ashton számos hollywoodi produkcióban kapott már szerepet, szinte naphosszat lehetne sorolni őket, ezzel szemben Michael Los Angelesben dolgozik ügynökként és szeret a fiatalokkal beszélgetni az érzékenységről, az egymás iránti tiszteletről és az élet összes akadályának legyőzéséről.

Forrás: AFP

Aaron és Shawn Ashmore

Aaron és Shawn egypetéjű ikrek és egy ideig együtt is szerepeltek: hírnevüket elsősorban reklámokban való szereplésekből szerezték, bár most már eljutottak egészen Hollywoodig. Az ikerpár Kanada British Columbia tartományában látta meg a napvilágot 1979. október 7-én, egy perc különbséggel. Aaron számos tévésorozatban és filmben szerepelt már eddig, ahogy testvére, Shawn is.

Forrás: Facebook/Shawn Ashmore

Gisele és Patricia Bündchen

Gisele Bündchen az egyik legjobban fizetett szupermodellek egyike, így minden lépését nyomon követi a világ. Gisele csupán 7 perccel idősebb, mint ikertestvére, Patricia és talán említenünk sem kell, hogy mindketten gyönyörűek. Ugyan nem egypetéjű ikrek, de nagyon közel állnak egymáshoz és sok időt is töltenek együtt. Gisele az ENSZ környezetvédelmi programjának jószolgálati nagykövete, nem is beszélve sikeres színész- és modellkarrierjéről. Patricia általában nővére mellett tevékenykedik, mint menedzser, bár kiskorában egyszer még modellkedett is.

Forrás: Instagram/Gisele Bundchen

Vin Diesel és Paul Vincent

Vin Diesel igazi nevén Mark Sinclair Vincent, akinek van egy ikertestvére is, Paul Vincent. A legtöbben a Halálos iramban című filmekből ismerhetik Vint, de sok más remek hollywoodi produkcióban is szerepelt már. Ikertestvére, Paul nem igazán kedveli a nyilvánosságot, így minden hírnévvel kapcsolatos dolgot testvérére hagy.

Forrás: AFP

Kiefer és Rachel Sutherland

Hallottál már Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherlandről? Nem, ez nem egy baráti társaság tagjainak a neve, hanem egy nagyon híres színészé. Kiefer sok tévésorozatban és filmben játszott már, bár a legtöbben a 24 című sorozatból emlékeznek rá. Ikertestvére Rachel Sutherland, aki mindössze 7 perccel fiatalabb nála. Rachel szintén a filmiparban dolgozik, mint gyártásvezető, producer és szerkesztő, így minden színészi feladatot testvérére hagyva. Rachelnek nagy tekintélye van már a szakmában, ami csak azt mutatja, hogy kiváló munkát végez a színfalak mögött.

Forrás: AFP

Tiki és Ronde Barber

Tiki és Ronde Barber mindketten futballjátékosok és annak ellenére, hogy különböző csapatokban játszottak, mégis sikerült közel maradniuk egymáshoz. Az egypetéjű ikrek 7 perc különbséggel születtek, és ahogy a világra jöttek máris kiegészítették egymást. A virginiai egyetemen együtt futballoztak, ami nagy sikereket hozott a csapatuknak. Később mindketten amerikai futballal folytatták karrierjüket, bár más csapatokban, de így is remekül teljesítettek. Bár Tiki 2006-ban visszavonult, az ikrek még mindig közel állnak egymáshoz.

Forrás: AFP

Jason és Jeremy London

Jason és Jeremy London híres hollywoodi színészek, akik számos tévésorozatban és filmben kaptak már szerepet. Bár a sok produkció ellenére csak egyszer játszottak együtt, a Hetedik mennyország című sorozat egyik epizódjában, valamint Jeremy játszotta Jason mutatványos elemeit a Holdember című filmben. A legtöbb egypetéjű ikerpárral ellentétben Jason és Jeremy 27 perc különbséggel látták meg a napvilágot, a szokásos pár perc különbség helyett. Jason a filmjeiben általában lázadó karaktert alakított, így ez az életére is hatással lett. Jeremy kábítószer-függőséggel küzdött, amit végül sikerült legyőznie.

Forrás: www.warnerbros.com

Jon és Dan Heder

Jon és Dan Heder egypetéjű ikrek, akik 1977. október 26-án születtek és az USA Oregon államában nőttek fel, valamint a Brigham Young Egyetemen tanultak és a színészettel csak ezután kezdtek el foglalkozni. Jont leginkább az olyan filmekben játszott szerepei tették híressé, mint a Nevetséges Napóleon és a Lúzer SC, testvérét, Dant pedig a 47 Roninban nyújtott alakítása tette ismertté. Dan egy filmnél leginkább a vizuális effektekre helyezi a hangsúlyt, míg Jon a színészi alakításokra, így tökéletesen kiegészítik egymást.

Forrás: AFP

Kofi Atta Annan és Efua Atta

Kofi Annan az ENSZ főtitkára volt egészen 2006 decemberéig, amikor is lemondott. Kofi Annan azon kevés emberek közé tartozik, akit Nobel-békedíjjal jutalmaztak, így az afrikaiak büszkesége lett. Azt viszont kevesen tudják, hogy volt egy ikertestvére, aki az Efua Atta nevet viselte és 1991-ben hunyt el. Mindketten 1938. április 8-án születtek Ghánában, bár Efua pár perccel hamarabb látta meg a napvilágot.

Forrás: Wikipédia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.