Autót vennél? Ezekre figyelj oda: kisokos csajoknak pasiktól

Forrás: Thinkstock -
vásárlás nők autó eladás kisokos autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autóvásárlás egy nőnek nem könnyű feladat. Egy igazi nő csak azt látja, tetszik-e neki az autó színe, formája, üléshuzata, a műszaki részekhez – valljuk be - kevesen értenek. Néhány hozzáértő pasi azonban elárulta nekünk, mire érdemes odafigyelnünk, ha egyedül (vagy barátnővel) indulunk el autót venni. 

1. Nézd meg a motorteret!

Ehhez nem kell hozzáértőnek lenned, ne ijedj meg! Kérd meg, hogy nyissák fel neked a motorháztetőt és vess egy pillantást a motorra. Ha túl tiszta, fogj gyanút. A leleményes eladók ugyanis így próbálják meg elrejteni az esetleges hibákat: olajfolyást, hengerfej-problémát.

Forrás: Thinkstock

2. Vess egy pillantást a kerekekre!

Ha a kerék oldalán egy hópihét látsz, akkor valószínűleg téli gumi van a járművön. Ez persze nem baj, ha tél van. Ha viszont szikrázik a nap, kérdezz rá, miért nincsen az eladónak nyári gumija. Ez azért fontos, mert egy szett gumi vásárlása minimum hatvanezer forintba kerül majd neked. Ezzel pedig számolnod kell a közeljövőben.

3. Legfontosabb: ellenőrizd a féket!

Próbáld ki az autót! Ha a fékezéskor csikorgó hangot hallasz, valószínűleg elkopott a fékbetét, ami hamarosan a féktárcsa sérüléséhez vezethet.

Forrás: Thinkstock

4. A kormány és a sebváltó szoknyája mindent elárul

Ülj be az autóba. Kritikus szemmel nézd meg a kormányt és a sebváltó szoknyáját. Ha mindkettő vagy az egyik kopott, az arra utal következtetni, hogy az autót sokat használták, így sok kilométer van már a motorban. Ha ehhez és az autó korához képest kevésnek tűnik a kilométerek száma, gyanakodj! Ilyenkor érdemes szakszervizbe vinni az autót, ahol szakemberek megállapítják, hogy valós-e a kilométerállás.

5. Soha ne vásárolj szürkületben és sötétben!

Csak fényes nappal indulj autót venni! Csakis ilyenkor látszanak a karosszéria apró sérülései. Ha egy eladó kései időpontra hív, mindenképpen mondd meg neki, hogy te világosban szeretnéd látni a kiszemelt járművet.

Forrás: Thinkstock

5+1. Hívj magaddal egy pasit!

Ő valószínűleg túl van már a sokadik autójának vásárlásán, így őt nehezebb átverni, mint téged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.