Fontos, hogy mindig nézz a kutyusod szemébe!

kutya házikedvenc szemkontaktus szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutyákkal való szemkontaktus és más interakció egyaránt emeli a kutyában és a gazdájában a szerelemhormonnak is nevezett oxitocin szintjét, és ez erősíti a köztük lévő kötődést. Ez a mechanizmus nagyon hasonló ahhoz, ami az anya és csecsemője közötti szoros kapcsolatért felelős.

Több tízezer évvel ezelőtt egy farkasszerű ragadozóból kialakult egy szelídebb vérvonal, amely hamarosan hű vadásztársunkká, majd igaz barátunkká vált, és amellyel sokan szorosabb kapcsolatot ápolnak, mint embertársaikkal - tájékoztat az Origo.

Forrás: Thinkstock

Japán kutatók most egy olyan erőteljes mechanizmust tártak fel, amellyel a kutyák megnyerik a szívünket, és cserébe mi is megnyerjük az övékét. Ez a mechanizmus nagyon hasonló ahhoz, ahogy a baba és az anya közti kötelék létrejön, és nagy szerepet játszik benne a szerelemhormonként is ismert oxitocin. Ha érdekesnek találod mindezt, és neked is van kutyusod, mindenképpen olvad el az Origo cikkét a témában!

Tiltólistás édességek: Ha jót akarsz, ezt ne add a gyereknekhttp://www.life.hu/csalad/20150417-egeszsegtelen-edessegek-amelyeket-erdemes-kerulni.htmlA legtöbb gyerek egyszerűen rajong az édességért, de felnőttek között is vannak szép számmal, akik legszívesebben még a főétkezések helyett is csokit majszolnának. Legyen bármennyire is csábító egy cukormáztól csöpögő falat, akad jó néhány olyan finomság, amit a saját és a gyermeked érdekében inkább hanyagolj a nagybevásárlás során.Család--Szerelmes fotókat posztoltak Beckhamék Victoria szülinapja alkalmábólhttp://www.life.hu/csalad/20150419-david-beckham-es-victoria-beckham-szerelmes-fotokat-posztoltak-a-szulinap-alkalmabol.htmlVictora a héten töltötte be 41. életévét, így most minden az ünneplés körül forog a Beckham családban. A nagy buli közben persze mindenkinek van ideje arra, hogy tájékoztassa rajongóit. Íme a család szülinapi fotótermése!Család--Shakira, Milan és Sasha együtt szurkoltak Gerard Piquének a Barcelona meccsénhttp://www.life.hu/csalad/20150419-shakira-es-fiai-milan-es-sasha-egyutt-szurkoltak-gerard-piquenek-es-az-fc-barcelonanak.htmlA Barcelona a Valenciával csapott össze a spanyol bajnokságban, Shakira pedig úgy döntött, Barca-mezbe öltözteti fiait, és kimegy szurkolni a szerelmének. Tündéri fotók készültek a pálya szélén.Család--Érkezik a brit trónörökös? Íme az első fotók a kórházról, ahol Katalin szülni foghttp://www.life.hu/csalad/20150419-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-masodik-gyermeke-barmikor-vilagra-johet.htmlAhogy arról egy nappal ezelőtt a Life.hu beszámolt, bármelyik pillanatban szülhet Katalin hercegnő. Most pedig azt is megmutatjuk, hogy várják az angolok a kis trónörököst.Család--Eddig tagadta, most viszont odavan kislányáért Chris Brownhttp://www.life.hu/csalad/20150419-rihanna-exe-chris-brown-apa-lett-es-megmutatta-kislanyat.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nagy titokban apa lett Rihanna verekedős exe.Család--Azt sem tudta, hogy terhes, majd világra hozta gyermekét a fürdőszobábanhttp://www.life.hu/csalad/20150417-azt-sem-tudta-hogy-terhes-majd-vilagra-hozta-gyermeket-a-furdoszobaban.htmlAz angliai Bridportban élő Nikki Kelly egy skóciai utazásból tért haza fáradtan, amikor fájni kezdett a hasa. Mivel azt hitte, a menstruációja fog megjönni, bement a fürdőszobába, ám hamarosan azzal szembesült, hogy valójában szülési fájdalmai vannak, és legnagyobb meglepődésére nem sokkal ezután életet adott fiának a fürdőszobapadlón.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.