Csinosnak mondott anyuka keresi… Avagy párkeresés gyerekkel

Forrás: Thinkstock -
párkeresés társtalanság szexuálpszichológus Győri Szilvia egyedülálló anya szakértő gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet eleget beszélni arról, milyen nehéz dolog ma a társtalálás. Könnyűnek tűnik, mert (papíron) már ezt is összeillést vizsgáló mobilappok segítik, valahogy azonban mégsem jön össze. Őrült munkatempók, gátlások, korábbi sérülések, csalódások, túlontúl magasra tett és ott felejtett lécek, amelyek kéz a kézben járnak az önbizalomhiánnyal. És akkor még ott vannak a kölykök is…

Szingliként és gyermektelenként is őrülten strapás helytállni a randipiacon, de amikor valakinek egy poronttyal az oldalán kell elbűvölőnek, szórakoztatónak, viccesnek, fesztelennek, boldognak, érdeklődőnek és übercsinosnak lennie egy első randin, vagy mondjuk az első négyen, na, az nem olyan egyszerű.

Forrás: Thinkstock

Nem elég, hogy valahol mélyen egy elveszett igazit gyászolunk, valakit, akiről azt hittük, hogy (örökre) jó lesz vele, akiről tudtuk, hogy a gyermekünk apja lesz stb. Igen, az lett, de mégsem működött, és most utódunk van, papánk nincs, de randizni meg kell, mert egyedül mégsem annyira jó.

A társtalanság gátlásossága

Felmerül a kérdés, hogy egy olyan társadalomban, ahol egyértelműen érezhető és kimutatható, hogy csökken a házasodási kedv, egy olyan korban, amelyben bizonyítottan kitolódik az elköteleződés és a családalapítás időpontja, és amikor a pártalálás talán soha nem volt még (papíron) ilyen egyszerű, de valójában ennyire reménytelen sem, mégis miért nem szakítjuk le végre kartonpapír láncainkat, és ülünk be végre egy moziba anélkül, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat, amiért csak egy főre veszünk nachost? És miért becsüljük alá rendszeresen annak mértékét, mennyire éreznénk jól magunkat valahol, ahová egyedül mennénk? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat korábbi cikkünkben, melyet ide kattintva érhetsz el.

"A nők picit nehezebb helyzetben vannak ilyen téren, mint a férfiak. Többnyire ugyanis a gyerekek az anyával élnek egy válás vagy szakítás után, ami nagy felelősség. Figyelmet, időt, energiát igényel, és bármilyen esemény, program szervezésénél gondolni kell a gyerekre is. Míg az úgymond hétvégi apukák sokkal szabadabb időbeosztással rendelkeznek, könnyebben tudnak ismerkedni, tudnak elegendő időt tölteni az új partnerrel igazán nagy kötöttség nélkül" – állítja Győri Szilvia szexuálpszichológus, aki szerint a 30 feletti nőknek akár vonzó is lehet egy szingli apuka.

Forrás: Thinkstock

Hiszen apaszerepben is bizonyított már, és ha szeretettel beszél a gyerekéről, közös programjaikról, és tisztelettel az exéről, attól bizony sok nő elolvad, és hamar megláthatja benne leendő gyermeke(i) apját is. Az is sokat nyom a latban, hogy az új kapcsolatban felmerülhet-e a további gyermekvállalás kérdése, bár előfordulhat, hogy ez az elején vagy nem derül ki, vagy a hallani kívánt válasz hangzik el a kérdésre – véli a szakértő.

Virágszőnyeg a lábad előtt!

Sokszor természetesnek vesszük az életünk dolgait. Pedig amit nap mint nap teszünk, az rendkívüli! Az Activia egy csodálatos virágszőnyeggel szeretné elismeri a nők mindennapi fáradozását. Azt a gyakran láthatatlan munkát, amivel mindennap gondoskodnak szeretteikről, inspirálják kollégáikat, mosolyt csalnak szeretteik és barátaik arcára. Lásd meg te is a rendkívülit! Vigyél ebből a virágszőnyegből egy virágot magadnak, vagy add át valakinek elismerésed jeléül!
Legyél ott te is május 24-én a Március 15. téren!
További információk az eseményről.

A legtöbb online társkeresőn már egy X-szel ki tudjuk szűrni a gyerekes szingliket, így ők nehezebben akadnak fenn a hálón. Empirikus tapasztalataink szerint például a Tinderen is igen sok apukát látni, ami egyben azt is jelzi, hogy a pasik vállalják, ha van gyermekük, és ezt előre jelzik is fotóikon. Hogy aki végül jobbra húzza őket, az már apa voltuk teljes tudatában tegye ezt.

Forrás: Thinkstock

Győri Szilvia szerint ez azért lehet, mert akinek már van gyereke, sokkal rugalmasabb tud lenni ebben a kérdésben. De persze nem csak az interneten lehet ismerkedni, sokféle közösségben meg lehet fordulni akár gyerekünkkel együtt, akár nélküle.

Arra érdemes ügyelni, hogy ne görcsösen, akár önmagunkat, értékrendünket feláldozva keressünk új partnert, és ne is pótszülőre vágyakozzunk.

A legtöbb férfi számára ugyanis kiábrándító, amikor egy anyuka az első randi után rögtön felkínálja a hálószobáját is a folytatás reményében. Fontos hangsúlyozni azt is, hogy a kisgyermekes anyukák sem kevésbé értékesek, mint azok a nők, akik még gyerekvállalás előtt állnak. Nincs mit szégyellni, semmi ok a titkolózásra. Érdemes nyíltan vállalni, hogy szülőszerepben vagyunk, hiszen ha valaki nem fogad el bennünket ebben a formában, azzal nem lehet hosszú távú közös jövőt tervezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.