A kulcs a tökéletes nyári emlékekhez - A zsebedben lapul!

Forrás: Thinkstock -
Vakáció család Nyár okostelefon nyaralás fényképezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szállás, repjegy lefoglalva, a tökéletes családi nyaralás minden pillanata megszervezve, már csak egy lépés választ el a jól megérdemelt vakációtól - összekészíteni és bepakolni a felhőtlen kikapcsolódás minden szükséges kellékét. Hogy csak a legfontosabbakat említsem: fürdőruha, törölköző, fényképezőgép... Vagyis nem, gépre nem lesz szükséged, elég, ha magaddal viszed okostelefonod!

Ha éppenséggel nem egy profi fotós vagy, aki übermodern fényképezőgépe nélkül még a lakása ajtaján sem lép ki, akkor bizony nem lesz szükséged fotómasinára, hiszen lehet, hogy a te zsebedben is egy komplett fotóstúdió lapul!

Forrás: Thinkstock

Kutatások szerint egy átlagos napon az emberek több mint 125-ször nyúlnak a telefonjukhoz, és világszerte már 1,8 milliárd okostelefonon kapcsolódunk a világhálóra. Mégis: az emberek sokszor csak a töredékét ismerik azoknak a lehetőségeknek, amiket a zsebükben lapuló okostelefonba rejtett fotóstúdió nyújtani tudna nekik. Pedig a technológia dolga az, hogy te nyugodtan átadhasd magad a pillanatoknak, és a telefonod pedig abban segítsen, hogy akár egyetlen kattintással - vagy épp anélkül - a lehető legjobban, legszebben megőrizze, visszaadja ezeket az emlékezetes pillanatokat.

Összeszedtünk hát néhány kevéssé ismert, de annál fontosabb tippet, trükköt, fogást, amit az okostelefonok legnagyobb részén - legyenek androidos vagy iOs készülékek - használhatsz, és legközelebb profikat meghazudtoló fotóid, gifjeid, videóid oszthatod meg barátaiddal ismerőseiddel, vagy csak teheted sokkal-sokkal kényelmesebbé magadnak a nyaralást

Forrás: Thinkstock

Fények, kontrasztok, színek - dőlj hátra, az algoritmusok megoldják helyetted!

Ha megkeresed mobilodban a Google Fotók alkalmazást, találni fogsz benne egy "Automatikus javítás" nevezetű funkciót, amely algoritmusai azon dolgoznak, hogy azokat a fotókat, amiket már elkészítettél, a lehető legszebbre csiszolják - ehhez pedig neked semmit nem kell tenned!

Megmutatnád mit tudsz?

A nyaralás legmókásabb pillanataiból profi gifet, montázst vagy akár videót szeretnél összeállítani? Nem nagy ügy, pár kattintás az egész, vagy még annyi se! A Google Fotók alkalmazása ugyanis automatikusan elkészíti neked, nem lesz más dolgod, mint az értesítéseket csekkolni telefonodon, hogy lásd, mikor érkezett meg meglepetésként a délelőtt készített fotókból álló montázs, gif, vagy épp a nyaralásról szóló kisvideó.

Tippek a szűrők és a különleges képek rajongóinak!

A szűrök, különleges effektek szerelmeseinek is akad néhány csemege, amiket akár rögtön a telefonodon néhány kattintással ki-bekapcsolhatsz. Egy mozdulattal be tudod például állítani a színt és a megvilágítást, de körbe is vághatod vagy akár át is méretezheted a képeket. A szűrőkkel pedig egyszerűen alakíthatod a fényképeid küllemét és hangulatát – például szépia árnyalatot vagy aranyló tónust adhatsz nekik, vagy a Vignetta effekttel sötétítheted a szélüket.

Forrás: Thinkstock

+ 5 tuti tipp egy profi fotóstól, amit mindig tarts szem előtt, ha fényképezel

  • Ne középre helyezd a kép témáját, inkább oszd fejben három részre a fotót, és valamelyik függőleges, vagy vízszintes harmadolóvonalra tedd.
  • Próbálj olyan nézőpontot találni, amely nem mindennapi – helyezd közelebb a kamerát az asztal síkjához, fotózz alulról, vagy a tárggyal egy vonalból.
  • Figyelj a kép minden részletére, ne legyen zavaró belógó részlet, amely elvonhatja a figyelmet a lényegről.
  • Ha embert vagy állatot fotózol, mindig ügyelj arra, hogy abban az irányban hagyj némi teret, amerre a téma néz. Arra is figyelj, hogy ne pontosan térdnél, vagy könyöknél vágj.
  • Ha mozgó témát fotózol, akkor bátran állítsd sorozatfelvétel módba, így egészen biztosan lesz olyan kép, amivel a kívánt hatást éred el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.