A fürdőszoba kövén hagyta meghalni, majd elásta a kisbabáját egy anya

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság halál anyaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülöttjét 2013 telén Inárcson. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

A közlemény felidézte, hogy az ötgyermekes elvált nő 2012 tavaszán esett teherbe, de állapotát, a korábbiakhoz hasonlóan, ezúttal is eltitkolta. Élettársa és a nagyobb gyerekek kivételével mindenki előtt tagadta, hogy várandós - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Az asszony 2013. január 31-én a család inárcsi otthonában életképes fiút szült. Ezután a hideg fürdőszoba kövezetén egy rongyra fektetve magára hagyta a gyereket, aki az ellátatlanság és a kihűlés miatt életét vesztette. A vádlott a kertben elásta a holttestet, amelyet 2013 júliusában talált meg a rendőrség.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte egyebek mellett, hogy az asszony hat (az új élettársától időközben született újabb) gyermek eltartásáról gondoskodik, igen szűkös anyagi körülmények között élt, és a gyermek megszületése a helyzet további romlásával fenyegetett, valamint hogy éretlen személyiségszerkezete miatt nem tudott racionális megoldást találni. Súlyosító körülményként értékelték ugyanakkor a szándékosságot.

Gyilkos édesanyák: Asszonyok, akik saját gyermekük ellen fordultak

Anyának lenni különleges, semmi máshoz nem hasonlítható érzés - az anyaságot sokan a nők legszentebb feladataként szokták aposztrofálni. Ezért is olyan nagyon megdöbbentők és érthetetlenek azok a gyilkosságok, amiket édesanyák követnek el saját gyermekük ellen.

Gyöngédség, megértés, szeretet helyett bosszú, kegyetlenség és hidegvérű gyilkosság. A következő történeteket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.
Te is butának tartod a saját gyereked?http://www.life.hu/csalad/20150702-a-szulok-velemenye-formalja-a-gyerekeket.htmlMásodik gyerekként születtem, nővérem három évvel idősebb nálam. Gyerekkorunkban mindig ő volt az "okos" én voltam a "szorgalmas". Sosem értettem igazán, szüleim mi alapján skatulyáztak be bennünket a két kategóriába, és hogy miért lettem pont én a "kevésbé eszes, de azért igyekvő" gyerek a családban, miközben mindketten hasonló jegyekkel, eredményekkel végeztük el mind az általános, mind a középiskolát.CsaládThinkstockVictoria Beckham:„Nem szeretném, ha popsztár lenne a lányomból”http://www.life.hu/csalad/20150703-victoria-beckham-nem-szeretne-ha-lanya-harper-popsztar-lenne.htmlAz egykori Spice Girl a Vogue magazinnak fejtette ki: nem igazán örülne, ha lánya bejelentené, hogy popsztár akar lenni.Család--Vészhelyzet a Jön a baba forgatása közbenhttp://www.life.hu/csalad/20150703-jon-a-baba-hadas-krisztaval-veszhelyzet-a-jon-a-baba-forgatasa-kozben.htmlCsupa móka, kacagás, babagőgicsélés, fátyolos tekintetek, elmélyülten vajúdó nők - én a Jön a baba Hadas Krisztával című sorozat forgatása előtt ilyennek képzeltem el a munkánkat. Aztán néha belecsöppentünk a "Vészhelyzet" című film forgatásába.CsaládOrigoBerki Natasa Zselyke nem bírja abbahagyni a cukiskodásthttp://www.life.hu/csalad/20150704-berki-natasa-zselyke-nem-birja-abbahagyni-a-cukiskodast.htmlNem lehet elégszer megírni és megmutatni, mennyire édes valójában Berki Krisztián és Hódi Pamela gyermeke, Natasa Zselyke. Most ismét tündéri képet osztott meg róla a papája.Család--Meghitt fotót posztolt a várandós Nádai Anikóhttp://www.life.hu/csalad/20150703-nadai-aniko-bubajos-fotot-osztott-meg-a-rajongoival.htmlMár csak hat hét van hátra Nádai Anikó terhességéből, aki rendszeresen oszt meg számára jelentőségteljes pillanatokat a Facebookon. Most egy egészen meghitt képpel örvendeztette meg rajongóit. CsaládOrigoÚjabb sztárbaba érkezik! Josh Hartnett barátnője terhes!http://www.life.hu/csalad/20150703-josh-hartnett-szinesz-es-baratnoje-tamsin-egerton-elso-babajukat-varjak.htmlMár meg is erősítették a hírt: a színész és barátnője, Tamsin Egerton első babáját várja.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.