5 okosság, amire a kutyáink tanítottak meg minket

Forrás: Thinkstock -
terápia kutya szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olykor ildomosabb lenne megállni egy pillanatra és elgondolkozni azon, hogy kutyáink milyen, emberekre is átruházható tulajdonságokkal rendelkeznek. A Life.hu összegyűjtötte az öt leggyakoribbat a hűség után.

1. Élj a pillanatban. Nem cipeld a múlt emlékeit, bonyodalmat, csalódásait. Ne akard megjósolni, hogy jó vagy rossz lesz a jövőd, azzal foglalkozz, ami ebben a pillanatban történik veled - és persze játssz vele.

2. Rugalmasság. Még ha egész nap távol voltál vagy túl elfoglalt ahhoz, hogy elvidd egy hosszú sétára, akkor sem veszekszik veled vagy haragszik meg rád.

Forrás: Thinkstock

3. Jutalmazd meg magad. Az elvégzett munkáért, elismerésként vagy csak úgy. A kutyád is mindig örül a jutalomfalatnak.

4. Lelkesedés. A kutyák legtöbb esetben farkukat csóválva, izgatottan várják, hogy megérkezzen a gazdájuk. Emberi oldalra fordítva: sokat számít a testbeszéd, a másokhoz való hozzáállás és az érzelmeink kifejezése.

5. Ölelj, érints. A kutyák egy-egy szép pillantással, odabújással előszeretettel mutatják ki irántad való ragaszkodásukat és csodálatukat.

Az igazán hűséges, hős ebek attól sem riadnak vissza, hogy megmentsék gazdájuk életét, néhányuk még négylábú doktorként is megállja helyét, így segítve akár a bántalmazott gyerekeken is.

Csodakutya, aki kiszagolja a rákothttp://www.life.hu/drlife/20150313-frankie-a-kutya-ki-tudja-szagolni-a-rakot-es-a-pajzsmirigy-betegseget.htmlFrankie, a németjuhász keverék imád sétálni, a jutalomfalatokat és játszani, ahogy az összes többi kutya. De egy dolog biztosan megkülönbözteti társaitól: 90 százalékos pontossággal szimatolja ki a rákot.Dr. Life--Kutyamentés - tele volt a gyomra kővel, ágakkalhttp://www.life.hu/drlife/20141026-csontsovany-kutyat-mentettek.htmlOktóber elején a Southern Animal Alapítvány helyettes igazgatója, a 43 éves Deanna Theis a központ facebook oldalán fedezte fel Alexet, aki a fotón rémületes állapotban volt.Dr. Life--Hathónapos kisbabát tépett szét egy kutyahttp://www.life.hu/drlife/20141005-kutyatamadas-aldozata-lett-egy-hathonapos-kisbaba.htmlA család saját kutyája tépett szét egy alig féléves csecsemőt. A babára a nagymama vigyázott.Dr. Life--Terápiás kutya lett a vak mopszbólhttp://www.life.hu/drlife/20140204-xander-a-vak-mopsz-terapias-kutya-lett-azonnal-raerez-hogyan-deritse-jobb-kedvre-az-embereket.htmlIsmerd meg Xandert, az elbűvölő kutyust, aki nem csak gazdái szerint érez rá azonnal, hogyan kell jobb kedvre deríteni az embereket.Dr. LifeOrigoÍgy búcsúzik egymástól kutya és gazdájahttp://www.life.hu/drlife/20131120-igy-bucsuzik-a-halalosan-beteg-kutya-es-gazdaja-egymastol-meghato-es-gyonyoru-fotok.htmlÁllat és gazdája utolsó pillanatait örökíti meg Sarah Ernhart fotós, akihez egyre többen fordulnak különleges szolgáltatása miatt. Egyszerre megható és gyönyörű.Dr. LifeMegcsócsálta a kutya a gazdi lábujjaithttp://www.life.hu/drlife/20131017-egy-sved-ferfi-labat-terd-alatt-amputalni-kellett-miutan-kutyaja.htmlAmíg a férfi nyugodtan aludt, az eb szó szerint megette gazdája lábujjait. Amputálás lett a vége...Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.