4 titok, amitől hosszabb lehet egy házasság

Forrás: Thinkstock -
boldogság házasság titok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ellaposodott, langyos házasság. A hét éves átok előtt és után is elérkezhet az idő, amikor szüksége van egy "megrázásra" egy házasságnak. A Life.hu most 4 tippet ad, amelyekkel felélénkíthetitek a régi szenvedélyt!

Ne hallgass az egódra
A sikeres kapcsolatokból a harcok sem hiányozhatnak, főleg ha mindkét fél a saját igazát hajtja. Egy amerikai házaspár húsz éve él így együtt, ám állításuk szerint ez egy egészségtelen viselkedés. Nem szabad a másikat folyamatosam sértegetni és egyúttal engedni az egók harcának.

Bocsáss meg és lépj tovább
Légy hajlandó megbocsátani. A sikeres házasság a tolerancián is múlik!

Forrás: Thinkstock

Tudd miért szereted
A pozitív kapcsolat fókuszában mindig az álljon, hogy mivel tudjátok szeretni, támogatni, megnevettetni egymást. Emlékezzetek, hogy miért szerettétek meg anno a másikat.

Ne engedjétek el egymás kezét
Néha a legjobb titkok a legegyszerűbbek. Egy kutatás megállapította, hogy ha a házastársak sokszor mennek kézenfogva, az csökkenti a stresszt.

A mézeshetek után - Úton az ellaposodott házasság felé

A legtöbb hosszú távú kapcsolatban és házasságban a felek egy idő után totálisan feloldódnak egymás társaságában - ennek köszönhetően pedig néha furcsa dolgokat is megengednek maguknak. Ezekre a - gyakran vicces - szokásokra azonban érdemes odafigyelned, nehogy a végén a mindennapok rutinja teljesen bekebelezze szerelmeteket. Ezekről a furcsa dolgokról ITT írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.