Nincs pénzed hotelben megszállni? Ne csüggedj, mutatjuk, milyen nyaralási alternatíváid vannak!

Forrás: Thinkstock -
Airbnb hotel couchsurfing Home Exchange biztonságos nyaralás szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs pénzed szállodában megszállni a nyaralásod alatt? Vagy már unod, hogy minden vakációd alkalmával korán kell kelned, hogy tízig leérj reggelizni? Akkor idén próbálj ki valami mást, valami igazán különlegeset! Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány pénztárcabarát szállásalternatívát.

Couchsurfing

A lakásmegosztás talán legismertebb formája az úgynevezett couchsurfing, magyarul kanapébérlés vagy kanapészörf. Ennek lényege, hogy nem szállodában, hostelben vagy kollégiumban szállsz meg, hanem egy másik "kanapészörfölő" lakásán - teljesen ingyen. A lakásmegosztás ezen fajtájához bizony jó adag nyitottság kell, cserébe viszont nem csupán szállást kapsz, hanem új kultúrákat, új embereket ismerhetsz meg. Elsőre kicsit furcsán, sőt ijesztően hangzik, hogy idegen országokban egy ismeretlen lakásában töltsd el vakációdat? Nem kell félned, a Couchsurfing-hálózat törekszik arra, hogy minél biztonságosabbá tegyék a szállásadást és a szállásfoglalást. Ennek érdekében a közösségbe való regisztráláskor számos fontos információt kell megadnia mind a vendéglátónak, mind a vendégnek, érdemes hát alaposan tájékozódnod.

Forrás: Thinkstock

Airbnb

Az eredetileg AirBed&Breakfast nevezetű közösségi hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a drága hotelek és egyéb szálláshelyekkel szemben alternatívát kínáljon az utazni vágyóknak. A kezdeményezés 2008 óta működik, és lényege, hogy magánszemélyek adhatnak ki szobákat, vagy akár egész lakásokat rövidebb időszakokra. Hogy miért éri meg a vendégeknek? Az Airbnb révén minőségi szálláshoz juthatsz, jóval olcsóbban, mintha szállodába mennél. Ahogy bármelyik szállásfoglaló oldalon, itt is dátum alapján válogathatsz a szállások között, amelyekről képeket és visszajelzéseket is találsz, ráadásul még a szállásadódat is megnézheted magadnak.

HomeExchange

Ha láttad a Holiday című hollywoodi filmet, akkor ezt a lehetőséget talán nem is kell bemutatnunk. A filmben a Cameron Diaz által megformált hősnő szerelmi bánata miatt szeretne elmenekülni Los Angeles- hipermodern otthonából, ezért szétnéz az interneten, és megtalálja a másik főszereplő eldugott, angliai kis vackát. A két nő rögtön felveszi egymással a kapcsolatot, és megállapodnak abban, hogy két hétre otthont cserélnek - nos, a HomeExchange nyújtotta lehetőségeket valahogy így kell elképzelni. Az üdülésnek ezt a módját választók egy meghatározott időre kicserélik egymással házukat-lakásukat, egymás otthonában töltik el nyaralásukat. A HomeExchange már 1992 óta működik, és több mint 55 ezer taggal rendelkezik. Ha ezt a lehetőséget választod, az olcsó szállás mellett lehetőséged van arra is, hogy olyan helyen lakj a nyaralás alatt, ami igazán különleges és otthonos.

Bogarak a szobában, ehetetlen reggeli - Mit tehetsz, ha átvert a szálloda?http://www.life.hu/csalad/20150804-mit-tehetsz-ha-rossz-szobat-kapsz-ki-nyaralas-alatt.htmlEgy hét felhőtlen pihenés helyett egy hét csalódott bosszankodás - a leggondosabban eltervezett nyaralásoknál is elfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés várja az utazókat. Mit tehetsz, ha a szolgáltatás nem pont olyan, mint ahogyan arról az utazás kiválasztásakor, a szerződéskötéskor szó volt? Tanácsainkból megtudhatod! CsaládThinkstockFurcsa szokások a világ körül http://www.life.hu/csalad/20150806-10-dolog-amire-figyelj-ha-uti-celt-valasztasz-helyi-sajatossagok.htmlHa turistaként egy idegen országba látogatsz, érdemes képben lenned néhány helyi szokással és íratlan törvénnyel. Egy óvatlan mozdulat, amely az egyik városban teljesen hétköznapi és megengedett, könnyen lehet, hogy máshol tiltott és súlyos büntetést von maga után.Család--Közösségi oldalak, amelyeket mindenképpen csekkolj le nyaralás előtthttp://www.life.hu/csalad/20150810--infozd-le-elore-uti-celod-mutatunk-par-hasznos-oldalt-ahol-ezt-megteheted.htmlNyaralni készülsz? Tájékozódj! Egyre több szállásadó elérhető a közösségi média változatos felületein, érdemes hát utazásod előtt végig böngészni a korábbi látogatók értékeléseit, nehogy a szállásra érkezésedkor valamilyen kellemetlen meglepetéssel kelljen szembesülnöd. Mutatjuk, melyek azok az oldalak, amelyeket mindenképpen érdemes használnod. CsaládThinkstockMeghasad a szív: A gyógyíthatatlan rákos édesanya üzeneteket hagyott a kislányánakhttp://www.life.hu/csalad/20150808-a-gyogyithatatlan-rakos-edesanya-uzeneteket-hagyott-kislanya-szamara.htmlA Wisconsinban élő Heather McManamy negyedik stádiumú rákos beteg egy megható, de egyben hihetetlenül szívfacsaró lépésre szánta el magát: leveleket ír négyéves lánya számára, amiket majd gyermeke élete egy-egy fontos napján – amikor ő már nem lehet vele – elolvashat.CsaládThinkstockFelfoghatatlan: Bérgyilkosokkal ölette meg szüleit a lány, mert túl szigorúak voltak velehttp://www.life.hu/csalad/20150805-egy-lannyal-tul-szigoruak-voltak-a-szulei-ezert-bergyilkosokat-kuldott-rajuk.htmlHazugság hazugság hátán, majd egy elvetemült gyilkosság: Jennifer Pan, a vietnami származású, Kanadában élő fiatal lány éveken át becsapta szüleit, azt színlelve, hogy kitűnően érettségizett, majd a Torontói Egyetemen szerzett diplomát. Miután lebukott, szörnyű tervet eszelt ki.CsaládThinkstockSzoptatásra fel! Cicis szelfikkel támadnak a sztáranyukákhttp://www.life.hu/csalad/20150730-augusztus-1-az-anyatejes-taplalas-vilagnapja-szoptatos-sztar-szelfik.htmlAz Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. A WHO, az UNICEF és számos egyéb egészségügyi szervezet világszerte azt javasolja, hogy a gyermekeket legalább hat hónapos korukig kizárólag anyatejjel táplálják.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.