5 dolog, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni munkát

Forrás: Thinkstock -
hatékonyság tippek munka távmunka mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rugalmasabb munkaidő, több szabadidő, saját időbeosztás. Kecsegtetően hangzik, nem igaz? Mint sok dolognak, az otthoni munkának is megvannak a maga hátulütői. A Life.hu összegyűjtött 5 dolgot, amellyel hatékonyabbá tehető az otthoni munkavégzés.
Forrás: Thinkstock

1. Megfelelő munkaeszköz

Egyértelműnek tűnhet, de nem mindig az. Fontos az olyan ergonomikus (a testedet és lelkedet nem károsító) környezet, valamint eszközök biztosítása, amelyekkel hatékonyan tudsz dolgozni – tehát egy halálán lévő laptop felejtendő, mert csak bosszantani fog.

2. Húzd meg a határokat

Attól, hogy egész nap otthon dolgozol, lehetséges, hogy nehezebben választhatod szét a munkát és a magánéletet. Mindenképpen csinálj egy időbeosztást, hiszen egyes kutatások szerint a magánélet és a munka nem helyén való kezelése is stresszt okoz, amely nem csak az érzelmeinket és a fizikai teljesítőképességünket befolyásolja, de a fej- és hátfájás okozója is.

3. Tarts pihenőt

A nap 24 órájából általában 8 óra a munkaidőd – jó esetben. Otthoni munkavégzésnél ez megnőhet, hiszen közben kimostál egy adag ruhát és kitakarítottál pihenés gyanánt. Nem, a pihenés alatt a csendes, nem más foglalatossággal járó időt értjük.

Forrás: Thinkstock

4. Tűzz ki célokat

Mindennap egy papírra írd fel az aznapi listádat és folyamatosan húzd ki róla azokat, amiket már elvégeztél. Így te is átlátod majd a folyamatot és jó érzés lesz időről-időre tollal átvonni a papíron a kész dolgokat.

5. Ne csak az agyadat tornáztasd

Akár pihenő előtt vagy után is beiktathatsz egy kis mozgást: ha teheted sétálj a lakásban (hosszabb szünet esetén a környékeden), vagy körözz a nyakaddal, vállaiddal és nyújtózz egy jót, hiszen a sok ülés ártalmasabb, mint gondolnád.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.