Fekete kislányt szült a fehér nő – beperelte a spermabankot

Forrás: Thinkstock -
spermabank panasz mesterséges megtermékenyítés Fehér fekete bíró gondatlanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A The Washington Post című amerikai napilap arról számolt be, hogy a nő mesterséges megtermékenyítést követően sötétbőrű kislányt hozott világra. A kis Payton már hároméves. 

Az anya a spermabankot többek között azzal vádolta, hogy megszegte a garanciális kötelezettségeit és 50 ezer dollár (14 millió forint) kártérítést követelt. Az Illinois állambeli DuPage megyei illetékes bíró elutasította a panaszt. A nő azonban újrafogalmazhatja azt, gondatlansággal vádolva a spermabankot.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az anya sajtóértesülések szerint leszögezte, hogy nagyon szereti a lányát. Bírósági keresetének az az oka, hogy az intézmény hibája neki és partnernőjének stresszt és fájdalmat okozott, ráadásul orvosi költségeik is keletkeztek.

Mint elmondta, nem voltak arra felkészülve, hogy afroamerikai gyereket neveljenek. „Az is lehetséges, hogy a közösség, amelyben élünk, nem fogad el más etnikai származású gyereket” - fogalmazott a nő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.