Roberto konyhája: Lelket melengető gombás csirkeraguleves

2015.09.11. 21:50

A leves lételeme a mindennapjaimnak, sok kreativitást és odafigyelést igényel mindennap újat alkotni, vagy egy régit újjá és még tartalmasabbá varázsolni. A munkahelyemen mindennap ezt gyakorlom, és szerencsére vannak vendégek... Ezt a gombás csirkeragulevest a vendégeim is kóstolták, és a receptjét most veletek is szeretném megosztani. Ebben az esős időben lelket melengető hatása lesz, majd meglátjátok!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg csirkemell, 1×1 centis kockákra vágva
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba felcikkezve
  • 2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
  • 2 szál petrezselyemgyökér apró kockákra vágva
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 175 g 20%-os tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 liter víz vagy húsalaplé
Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát az olajon, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és pirítsuk 2-3 percet. A felkockázott zöldségeket a csirkéhez adva sózzuk és borsozzuk, majd pároljuk 2 percet. Engedjük fel vízzel, és forrás után közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. A kevéske habot, ami majd a leves tetején képződik, távolítsuk el egy kanál vagy szűrő segítségével. Ízesítsük újra sóval és borssal, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, utána közben készítsük el a habarást. A púpozott kanál lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is simára keverjük. A levesből merjünk a habaráshoz két merőkanál levest, és keverjük jól össze, majd adjuk a leveshez, és folyamatosan kevergetve forraljuk 1-2 percet. Tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel!

csirkereceptgombaragulevesRoberto konyhája