svéd királyi család királyi család japán császár brit királyi család család dán királyi ház György herceg Charlotte hercegnő cuki gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cuki babák, cserfes gyerkőcök – enni való utódokkal a királyi családok is bőven büszkélkedhetnek. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legellenállhatatlanabb kékvérű csemetéket.

Jozefina dán királyi hercegnő és Vince dán herceg

Frigyes dán királyi herceg és Mária dán királyi hercegnő ikergyermekei 2011. január 8-án látták meg a napvilágot Koppenhágában. Az ikrek világra jövetele után a hagyományoknak megfelelően még aznap délben 21 ágyúlövéssel tisztelegtek az új herceg és hercegnő születése előtt. A gyerkőcöket 2011. április 14-én keresztelték meg a Holmen-templom kápolnájában. Az ikreknek egyébként még két testvérük van, Keresztély herceg és Izabelle hercegnő, szüleik mesebeli szerelméről pedig egy korábbi cikkünkben olvashattál.

Forrás: Northfoto

Amikor egy földi halandó és egy királyi sarj találkozik

Adott egy hétköznapi életet élő gyönyörű lány, aki csak álmodozni mer arról, hogy a daliás szőke herceg bekopogtat az ajtaján, lábára húzza az üvegcipellőt, a hetedhét országra szóló lakodalom után pedig boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az álombéli tündérmese sztori csak igen keveseknek adatik meg. Mégis akadnak olyan szerencsés Hamupikőkék, akik le tudták győzni az akadályokat, áthágták a rangkülönbségeket és királyi sarj feleségei lettek.

Esztella svéd királyi hercegnő

Esztella hercegnő édesanyja Viktória svéd királyi hercegnő, édesapja pedig Viktória egykori személyi edzője, Daniel Westling, aki a házasság révén megkapta a svéd királyi hercegi címet. Esztella 2012. február 23-án született Stockholmban. Esztella születésétől kezdve a svéd korona várományosa, édesanyja mögött a második helyen áll a svéd trónöröklési sorrendben. És miután Svédországban abszolút elsőszülöttség van érvényben, az ő pozíciója akkor sem változna, ha a jövőben születne egy öcsikéje.

Forrás: Northfoto

Hiszahito japán herceg

Bár érthető módon idehaza, és Európában is, főleg az európai királyi családok élete izgatja leginkább a közvéleményt, nem szabad azonban arról sem elfeledkezni, hogy bizony a távoli országokban is találkozhatunk még kékvérű uralkodókkal. A japán császárság több tekintetben is egyedülálló a világon. Egyrészről a japán uralkodó ma az egyetlen, aki a császár címet birtokolja, másrészről pedig a japán császári család a világ leghosszabb egyenes leszármazotti ágon öröklött monarchiája. A kis Hiszahito 2006. szeptember 6-án látta meg a napvilágot, és születésekor sokan megkönnyebbültek Japánban, hiszen ő volt az első fiú trónörökös a dinasztia történetében 40 év óta. Egyelőre azonban a harmadik helyen áll a trónra várakozók sorában édesapja, Akisino herceg és nagybátyja, Naruhito után.

Forrás: AFP

György cambridge-i herceg

Kétség sem férhet hozzá, hogy Európa legcukibb és egyben leghíresebb trónörököse György herceg, aki 2013. július 22-én született Vilmos herceg és Katalin hercegné első szülött gyermekeként. A boldog szülők pedig idén tavasszal egy ennivaló hugicával, Charlotte hercegnővel örvendeztették meg a kétéves kisherceget, no meg a brit alattvalókat.

Forrás: AFP
Hírességek, akik eltemették gyermekükethttp://www.life.hu/csalad/20151013-sztarok-akiknek-meghalt-a-gyerekuk.htmlEgy családtag elvesztése minden esetben borzasztó érzés, de talán nincs annál fájdalmasabb, mint amikor egy szülő temeti el a gyermekét. Egy ilyen tragédiát feldolgozni szinte lehetetlen. A sors pedig nem válogat, jó néhány hírességnek is szembe kellett már néznie a felfoghatatlannal. CsaládNorthfotoBarbár rituálé vagy féltő gondoskodás - Mellvasalással a nemi erőszak ellenhttp://www.life.hu/csalad/20151014-mellvasalas-brutalis-ritualeval-kuzdenek-kamerunban-a-nemi-eroszak-ellen.htmlA mellvasalás szokása egyidős Kamerunnal: a női csonkításnak ezen a formáján a kameruni lányok 24 százaléka esik át, és az esetek 58 százalékában a családtagok, főként az anyák végzik el a brutális rituálét. CsaládAFPNyílt levél egy apához, aki felvállalta, hogy meleghttp://www.life.hu/csalad/20151012-egy-lany-levele-a-meleg-apjahoz.htmlA társadalom nagy része a mai napig nem fogadja el a homoszexuálisok kapcsolatát, a téma tabunak számít. A családi elvárások hatására pedig sok meleg férfi nővel házasodik, családot alapít. Egyes adatok szerint ez a meleg férfiak legalább 80%-ára jellemző. Ezek a férfiak aztán tökéletes férjnek, édesapának tűnnek, egészen addig, amíg ki nem borul a bili, és a saját döntésük, vagy egy lebukás miatt fel nem vállalják valódi szexuális orientációjukat.CsaládThinkstockNézd meg az anyját, vedd el a lányáthttp://www.life.hu/csalad/20151006-gyonyoru-sztar-anyak-es-lanyaik-akik-hasonlitanak-rajuk.htmlA genetika csodákra képes - a ravasz kis géneknek hála az alábbi csodaszép asszonyok gyermekeikben szinte újjászülettek. Egy-egy kép láttán valószínűleg te is nehezen döntöd majd el, hogy a rajongott világsztár egyik fiatalkori képét látod-e, vagy saját klónját, azaz gyermekét. CsaládAFP"A műtét előtt még simogatta a hasam, ő sem számított arra, hogy meg fog halni" - Igaz történethttp://www.life.hu/csalad/20151008-barbara-igaz-tortenete-27-hetes-kismama-maradt-egyedul-meghalt-a-parja.htmlBarbara 29 éves, és ha minden jól megy, a mai napon egy gyönyörű kislánynak fog életet adni. A babavárás csodálatos és örömteli pillanatát azonban egy tragédia árnyékolja be: Barbi 27 hetes terhes volt, amikor párja, a kislány apukája elhunyt. CsaládOrigoEgy férj, több feleség, tucatnyi gyerek - Boldog élet poligám módrahttp://www.life.hu/csalad/20151006-fundamentalista-mormon-csaladokban-tobbnejuseg-mellett-gyerekneveles.htmlEgy apuka, négy anyuka, 16 gyerek - a Feleségtársak című, idehaza is futó amerikai realitysorozatban egy poligámista család hétköznapjait kísérhetjük figyelemmel. Az igazat megvallva, a mormon Kody Brown terjedelmes famíliájának életét nézve bennünket általában egy jó adag döbbenet és hitetlenkedés fog el - valóban működőképes lehet a poligám családmodell? Ennek a kérdésnek jártunk utána a Life.hu szakértőjének segítségével. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.