Meg nem született gyermekek történetei - Hírességek, akik elvetéltek

terhesség Kirstie Alley Sophia Loren Brooke Shields vetélés Beyoncé várandósság Pink gyerek magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy régóta vágyott baba elvesztése hatalmas traumát okoz az egész családnak, idő kell, amíg fel tudják dolgozni a veszteséget. A sztárvilágban is akad jó néhány olyan asszony, aki átélte már ezt a megrázkódtatást, az alábbiakban az ő történeteik következnek. 

Beyoncé

2012-ben született meg az énekesnő első gyermeke, egy kislány, akit Blue Ivy névre kereszteltek. Akkor az újdonsült apuka, Jay-Z egy dallal kedveskedett újszülött kislányának, amiben egy fájdalmas titokról is lerántotta a leplet. Jay-Z a dalban sokszor hálát ad kislányáért, a pici Blue Ivy Carterért, de mesél arról is, hogy feleségének, Beyoncénak már volt egy vetélése, mielőtt teherbe esett Blue-val. Később az önéletrajzi filmjében Beyoncé is beszélt a tragédiáról:

„Hallottam a szívverését, ami a legcsodásabb zene volt, amit valaha hallottam. A nevén gondolkoztam, elképzeltem, hogy fog kinézni, nagyon átéreztem az anyaságot. Aztán egyszer visszarepültem New Yorkba egy vizsgálatra, és akkor már nem vert a szíve. Mielőtt az orvoshoz mentem volna, minden rendben volt, de ott nem vert a szíve. Elmentem a stúdióba, és felvettem a legszomorúbb számot, amit valaha írtam.”
Beyoncé és Blue Ivy Forrás: AFP/Michael Buckner

Brooke Shields

A Kék lagúna egykori sztárja nehéz harcot vívott a szülés utáni depresszióval, de a teherbe esés sem ment neki egykönnyen. Brooke Shields és férje sokáig próbálkoztak, de természetes úton nem akart megfoganni a baba. A színésznőnek végül 2001-ben több lombikbébi-beavatkozás után sikerült teherbe esni, ám három hónappal később elment a baba. Ezt hét további kezelés követte, végül 2003-ban életet adott első lányának, második gyermeke pedig 2005-ben fogant természetes úton. A '80-as évek népszerű modellje felépülése után könyvet is írt "És hullott az eső" címmel a szülés utáni depresszióról, a szégyenérzetről és arról a nyomásról, ami ma egy fiatal anyára nehezedik.

Brooke Shields és lányai Forrás: Instagram/Brooke Shields/Aaron Goulding Photography

Kirstie Alley

A Nicsak, ki beszél! színésznője 1990-ben vesztette el babáját, életrajzi könyvében így számolt be arról az időszakról: „Amikor elvesztettem a babát, nem tudtam könnyen feldolgozni. Úgy tekintettem magamra, mint aki terhes, pedig nem is voltam az. Kövér és szomorú voltam, és azt gondoltam, soha nem leszek képes gyereket szülni. Dagadt, gyerektelen, és semmi esélye a terhességre."

Ezután Kirstie soha többé nem esett teherbe, végül 1992-ben egy fiút, 1994-ben pedig egy lányt fogadott örökbe.

Kirstie Alley fiával, William True-val és lányával, Lillie Price-szal Forrás: Northfoto

Pink

Az énekesnő 2011-ben, egy talk show-ban kotyogta ki váratlanul, hogy "kettő helyett eszik". Pink állapotosságáról szóló hírek már hetekkel azelőtt felröppentek, és az énekesnő azt is elárulta jó barátjának, Ellen Degeneresnek, hogy miért titkolóztak sokáig motocrossversenyző férjével.

"Nem akartam beszélni róla, mert nagyon ideges voltam az előző vetélésem miatt. Ezért a babáért keményen megdolgoztunk, és nem csak úgy upsz, becsúszott"

- vallotta a sztár. 2008-ban az énekesnő és férje már egyszer szakított, de egy év múlva kibékültek. A vadóc sztár megemlítette, hogy a kislánya a gyógyulási folyamat része, és hozzásegítette őket egy egészségesebb párkapcsolathoz.

Pink kislányával, Willow Sage Harttal Forrás: AFP/Kevin Winter

Sophia Loren

A világ egyik legnagyobb szexszimbóluma, Sophia Loren a memoárjában emlékezett meg két babája elvesztéséről. Sophia Loren 29 éves volt, amikor már azt érezte, megszállottan szeretne gyereket. Elmondása szerint akkoriban (1963-at írunk) a hasonló korú nőket már idősnek tartották az első gyerekhez, nem tudta, egyáltalán lesz-e lehetősége valaha anyának lenni. Egyszer csak azonban gyanús tünetei lettek, egy vizsgálat során pedig fény derült a terhességre. Így emlékezik vissza a történtekre:

"Annyira boldog voltam, boldogabb, mint valaha, alig vártam, hogy láthassam a gyerekemet, de ez nem így lett. Éreztem, hogy valami nincs rendben."

A színésznő felkeresett egy másik orvost, aki azt tanácsolta neki, ne autózzon, így a következő forgatásra vonattal ment Milánóba. Az első jelenete szinte végig egy autóban játszódott, amit egy hidraulikus kar rángatott, ütközéseket szimulálva. Első este Milánóban szörnyű fájdalmai voltak.

"Még mindig emlékszem arra, ahogy a kórházi ágyon fekszem a fehér falak között, és a fertőtlenítőszerek bejutnak a testem minden részére. A legrosszabb emlékem arról az éjszakáról a nővérek gúnyos nézése – apácák voltak. Mint ahogy a világon mindenki, ők is tudták, nem voltunk házasok a párommal, Carlo Pontival. Azok az apácák érzéketlenek, embertelenek voltak. Megalázás, előítéletek és tudatlanság áradt belőlük. Elvesztettem a babát"

- írja a megdöbbentő sorokat Sophia.

A színésznőnek 4 évvel később sikerült ismét teherbe esnie. Megígérte, hogy jobban vigyáz majd, mint legutóbb. Sokat feküdt az ágyban, nem csinált semmit, még a hasát sem érintette meg, hogy ne zavarja a babát. Aztán újra megtörtént a baj...

"Túl jól emlékeztem a fájdalomra. Basilio barátommal töltöttem a napot, ő hívta az orvost, mikor rosszul lettem. Az orvos csak annyit mondott, nem kell izgulni, igyak kamillateát, beszéljünk másnap. Ennek ellenére berohantunk a kórházba, a doktor úr éppen egy koktélpartira igyekezett, de előtte még adott egy erős nyugtatót, arra hivatkozva, hogy majd elmúlik a krízis. A görcsök egyre rosszabbá váltak, az arcom citromsárga volt, de az orvos nem csinált semmit, a koktélparti nem várhatott. Mikor hirtelen vége lett a fájdalomnak, tudtam, hogy vége az egésznek."

Harmadik terhességéből végül megszületett első gyermeke, a kis Carlo.

Sophia Loren fiával, a karmester Carlo Pontival Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.