Őrangyalok igenis léteznek - Emberek, akiknek hajszálon múlt az életük

túlélő priceless otthon baleset tragédia szerencse őrangyal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon léteznek őrangyalok? Vagy létezik valamilyen magasabb szintű erő, aki mindenkinek a sorsát előre megírta és irányítja? Ha a kérdésekre ma még nincs is biztos válasz, számtalan olyan történet kerül napvilágra, amikor valaki halálos veszélyből menekült meg - "angyala" segítségével.

Egy olimpiai bajnok szerencséje

Alain Bernard, a kétszeres olimpiai bajnok francia úszó idén tavasszal csak a szerencsének köszönhette, hogy életben maradt. Alainnek is a két, Argentínában összeütközött helikopter egyikén kellett volna utaznia, amely balesetben tíz ember, köztük három kiváló francia sportember is életét vesztette. Az 50 és 100 méteres gyorsúszásban korábban világcsúcstartó Alaint a súlyeloszlás miatt végül arra kérték, hogy egy később induló harmadik helikopterre szálljon fel. Mivel a legendás úszó így cselekedett, "csak" a helyszínre érkező első szemtanúk egyikeként kényszerült átélni a tragédiát.

Forrás: AFP/Charly Triballeau

Egy család, aki megúszta a tragédiát

Barry és Izzy Sim kisbabájukkal együtt utaztak volna Kuala Lumpurba a tavaly Ukrajna felett lelőtt repülőgépen. A családnak felfoghatatlan szerencséje volt: becsekkolásnál tudták meg, hogy már nem fértek fel az MH17-es járatra, és csak egy későbbi KLM-járattal tudnak továbbutazni. Az MH17-es repülőgép 298 emberrel a fedélzetén az orosz-ukrán határ közelében zuhant le. "Amikor hallottam a tragédiáról, rosszul lettem. Görcsbe rándult a gyomrom, és erősen dobogott a szívem. Valaki fentről vigyázott ránk" – mondta Barry a BBC-nek.

Forrás: Youtube

Akit homlokon csókolt a pápa

Massimiliano Natalucci nyolcéves volt, mikor II. János Pál pápa homlokon csókolta - a családja szerint ennek köszönhető, hogy a férfi még ma is életben van. Massimiliano 1985-ben édesapjával vett részt azon az ominózus Juventus-Liverpool focimeccsen, ahol az angol szurkolók rátámadtak az oldalszektorban ülő olaszokra, akik amikor menekülni kezdtek, a rossz állapotban lévő stadion oldalfala leomlott. A tragédiában 39-en, többségükben olaszok haltak meg. Massimilianóra a párizsi mészárlás idején is vigyázott az őrangyala: a 45 éves férfi a Bataclan klubban nézte az Eagles of Death Metal koncertjét, amikor rájuk törtek a fegyveresek. A férfi apja elmondta, Natalucci három méterre volt a merénylőktől, és bár neki nem esett baja, a vele levő barátjának meglőtték a vállát, és meg kellett műteni.

Forrás: Facebook/Max Natalucci

Támogatott tartalom

Tápláló, egészséges és finom - Íme, a tökéletes reggelihttp://www.life.hu/csalad/20151204-harom-egeszseges-es-taplalo-szendvics-reggelire.htmlReggelente valami egészséges, mégis kiadós finomságot szeretnél enni? Olyat, amit könnyedén magaddal vihetsz a munkahelyedre, vagy akár a gyerekeknek is el tudsz csomagolni? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád. Család--Szerencsétlen szerencsések - A kidobott szelvényhttp://www.life.hu/csalad/20151205-szerencsetlen-szerencsesek-a-majdnem-nyertesek.htmlNem elég jól tippelni, meg is kell tudni tartani a szerencsét! Az alábbi majdnem szerencsésekkel jól kitolt a sors: a milliók helyett csak kétségbeesés és bizonytalanság lett a jutalmuk. CsaládThinkstockA dadusgate: Férj a dadával, a család romokbanhttp://www.life.hu/csalad/20151203-sztarok-akik-elhagytak-feleseguket-2015-ben-a-dadusert.htmlHiába gyönyörűek, sikeresek és gazdagok, hiába irigykedik rájuk több millió nő a világon, valaki őket is unja. Hogy kik ők? Olyan befutott hollywoodi sztárok – és emellett gondoskodó családanyák –, akiknek az élete egy ponton összekapcsolódott: párjuk mindegyikőjüket megcsalta a gyerekek dadájával. Család--Állati örökösök - Kóbor macskából luxuskandúrhttp://www.life.hu/csalad/20151130-milliomos-haziallatok-a-vilag-legbizarrabb-orokosei.htmlVan az úgy, hogy az ember legjobb barátja, vagy akár legközelibb hozzátartozója egy hűséges házi kedvenc. Aki osztotta meg már az életét egy édes négy- vagy akár kétlábúval, az tudja jól, hogy egy állat mennyire nagyon tud szeretni – néha bizony jobban, mint egy ember. Éppen ezért nem egy gazdi döntött már úgy a végrendeletében, hogy imádott kedvencét teszi meg egyetlen örökösének.CsaládThinkstockRoberto konyhája: Áfonyás-málnás túrótortahttp://www.life.hu/csalad/20151127-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlEgyszerű, látványos és ínycsiklandozó - Rostás Róbert legújabb finomsága még a nem túl gyakorlott konyhatündéreknek is garantált sikerélmény lehet. Család--2015 legemlékezetesebb sztárházasságaihttp://www.life.hu/csalad/20151127-sztarhazassagok-2015-ben.htmlAhogy szépen lassan közeledünk az év vége felé, ideje számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat. A következő hetekben visszaemlékezünk majd azokra a nagyobb családi eseményekre, amelyek 2015-ben történtek a hírességek életében. Most következzenek az idei év legemlékezetesebb sztárházasságai! Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.