2015 legjobb marcipános szaloncukrát keresed? Mi megtaláltuk!

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
karácsony szaloncukor marcipános szaloncukor kóstolás marcipán édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zselés túl klasszikus, a kókuszos nagyon megosztó, no de a marcipános... Nincs karácsony szaloncukor nélkül, a Life.hu csajos szerkesztősége pedig nehéz dologra vállalkozott: egy vakteszten kereste az idei legfinomabb marcipános szaloncukrot. Íme, az eredmény – szerintünk.

Idén a klasszikus marcipános szaloncukrok mellett számtalan ízesített marcipános finomságot találtunk a boltok polcain, így ők sem maradhattak ki a tesztből. Kolléganőim úgy kóstolták az édességeket, hogy nem tudták, ki a gyártó, mindössze annyi volt hozzájuk a kérésem, keressék meg azt az édességet, ami abszolút hozza, amit az ember lánya egy marcipános szaloncukortól elvár.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Hét gyártó 20-féle marcipános szaloncukrát kóstoltuk meg azért, hogy ha ez idáig még nem szerezted be a szaloncukrodat, segíthessünk benne. A végeredmény cseppet sem volt váratlan, de tény, hogy egy-egy márka komoly meglepetést okozott. Lássuk a versenyzőket és a győzteseket!

7. Szerencsi

A Szerencsi Retró szaloncukrokat 4-féle ízben kóstoltuk: narancsos, alkoholos meggyes, vörös áfonyás és fahéjas-mazsolás diómarcipán. Összességében tőlünk ezek kapták a legkevesebb pontot. Több kolléganő keménynek, száraznak ítélte az édességet. „

a marcipáníz egyáltalán nem érződik rajta, a narancs pedig nem éppen intenzív, ezért kissé íztelen, se ilyen, se olyan”

A dióíz kellemesen vegyült a rummal, viszont olyan intenzív kombinációt alkottak így ketten, hogy a marcipán finom aromája már kevésbé tudott érvényesülni mellettük. Ha nem tudtam volna, hogy alapjában véve marcipános szaloncukrot eszem, akkor inkább gondoltam volna rumos-diósra. Egyébként a kesernyésebb csokibevonat is nagyon jól illeszkedett a dió és a rum ízéhez."

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

6. Bonbonetti

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

5. Auchan

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

4. Szamos

Hatalmas választék, ám az eredmény azért egy kis csalódást okozott. Kóstoltunk mogyorós-mazsolás marcipánt, narancsos és meggykrémmel töltöttet, illetve csokoládékrémmel töltött marcipán szaloncukrot. Abszolút a csokikrémes lett a négy között a befutó, egyik kolléganőnknek az összes közül ez ízlett a legjobban. „

Krémes töltelék volt, és roppanós csoki. Egyszerűen isteni volt!”

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

3. Tesco Finest

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

2. Milka

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

1. Stühmer

Idén sem született nagy meglepetés a győztest illetően: a vakteszen abszolút a márka egyik töltött szaloncukra győzött. A Stühmertől kóstoltunk mandulakrémmel töltöttet, csokikrémmel töltött, étcsokiba mártott szaloncukrot, meggykrémeset, a tejcsokoládékrémes isteni volt, az abszolút győztes azonban a szilvás krémmel töltött diós mandulamarcipán tejcsokiba mártva. Ennél érdekes módon az sem zavart senkit, hogy nem klasszikus marcipános szaloncukorról van szó. „

Olyan volt, mintha magába a karácsonyi boldogságba merültem volna el.”

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Szereted a marcipános szaloncukrot?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.