Hírességek, akik idén töltik be 70. évüket

életkor nagyszülő Steven Spielberg Cher Diane Keaton nyugdíj család Bill Clinton Oliver Stone Sylvester Stallone
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2016-os év számos legendás színész, tehetséges énekes és ismert politikus számára jelent mérföldkövet: a hírességek egy generációja bizony hivatalosan is nagypapa és nagymama korba fog lépni. 

Mielőtt még belevágnánk a hetedik x-be lépő hírességek listájába, meg kell emlékeznünk arról a két ikonról, akiket sajnos már nem fogunk tudni 70. születésnapjuk alkalmából felköszönteni.

A pop kaméleonja, a legendás David Bowie öt évtizedet átívelő pályafutása idén január 10-én végleg lezárult. Az énekes 69 éves korában, békésen hunyt el családja körében, miután 18 hónapig küzdött a rákkal.

Forrás: AFP/Franck Fife

Bowie megrázó halálhírét egy újabb tragédia követte: a Golden Globe-díjas brit színész, a Harry Potter-filmek, az Igazából szerelem és az Értelem és érzelem sztárja, Alan Rickman január 14-én, 69 évesen, hosszú küzdelem után szintén rákban hunyt el.

Forrás: AFP/Justin Tallis

Diane Keaton

A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő január 5-én töltötte be a 70-et. Keaton soha nem ment férjhez, bár számos sztárkollégájához fűzték gyengéd szálak. Több évig alkotott egy párt Woody Allennel, de Warren Beattyvel és Al Pacinóval is viszonya volt. Sőt azt beszélik, hogy a nála jóval fiatalabb Keanu Reevesszel is összegabalyodott, bár ezt mindig is hevesen tagadták. Nemcsak férjhez nem ment, gyermeket sem szült, inkább az örökbefogadás mellett döntött: 1996-ban és 2000-ben adoptálta két fiát.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Cher

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas amerikai énekes és színésznő május 20-án lépi át a 70-es küszöböt. Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte.

Forrás: AFP/Slaven Vlasic

Sylvester Stallone

A kétszer is Oscar-díjra jelölt, Golden Globe-díjas amerikai színész, az egykori Rocky Balboa július 6-án lép a tisztes nagypapa korba. Az 1980-as és 1990-es évek egyik legmeghatározóbb akciófilmsztárjaként számontartott színésznek három házasságából öt gyermeke született. Stallone egyik kedvenc időtöltése a festegetés, 2013-ban festményeiből kiállítás is nyílt Szentpétervárott.

Forrás: AFP/Leon Neal

Bill Clinton

Az USA egykori elnöke augusztus 19-én ünnepli születésnapját. Clinton 1993 és 2001 között irányította az Egyesült Államokat, ő volt az USA harmadik legfiatalabb elnöke. Feleségével, Hillary Rodhammel 1975-ben házasodott össze, lányuk, Chelsea pedig 1980-ban született. Politikai sikereit az 1997-es Lewinsky-botrány árnyékolta be, amely során hamis tanúzás és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt vád alá helyezte a képviselőház, mert nyilvánosan letagadta, hogy viszonyt folytatott a Fehér Ház egyik fiatal alkalmazottjával, Monica Lewinskyval. 2014. szeptember 27-én egyébként világra jött Clinton első unokája, Charlotte Clinton Mezvinsky.

Forrás: AFP/Darren Mccollester

Oliver Stone

Az Oscar-díjas amerikai filmrendező és forgatókönyvíró szeptember 15-én tölti be a bűvös 70-et. Legismertebb filmjei a többi között A szakasz, a Tőzsdecápák, a Született gyilkosok és a Minden héten háború.

Forrás: AFP/Rafa Rivas

Steven Spielberg

Harmadik típusú találkozások, E. T., Ryan közlegény megmentése, Jurassic Park és még sorolhatnánk - a háromszoros Oscar-díjas Spielberg a valaha volt legsikeresebb filmrendezők egyike. Spielberg születésnapjáig még majdnem egy év hátra van, ugyanis december 18-án fog belépni a 70-esek klubjába. Bár munkásságáról szinte mindent tudni, magánéletéről már kevesebb információnk van. Annyi biztos, hogy Spielberg 38 évesen, 1985-ben nősült először, választottja, Amy Irving színésznő négy éven keresztül volt a felesége, kapcsolatuk 1989-ben válással végződött. 1991-ben újra megnősült, második felesége Kate Capshaw, akit egyebek mellett a Fekete esőben és az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben is szerepelt. Spielbergnek összesen hét gyermeke van, ebből négy saját és három adoptált.

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.