Visszatért az anya a Down-szindrómás gyermekéhez

Forrás: Facebook/Ruzan Forrest -
anya gyermek Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leóról csak a születése után derült ki, hogy Down-szindrómás. Az anyja, Ruzan viszont úgy döntött, hogy nem tudja felnevelni így a gyermekét.

Egy évvel ezelőtt, 2015 januárjában látta meg Leo a napvilágot, akiről kiderült, hogy Down-szindrómás. Az anya, Ruzan egy héttel Leo születése után közölte férjével, hogy vagy lemondanak a gyermekről, vagy elmegy.

Forrás: Facebook/Ruzan Forrest

Samuel a babát választotta és indított egy kampányt a GoFoundMe.com oldalon, hogy pénzt szerezzen a haza útjukhoz. Ruzan ugyanis örmény volt, így a kisfiú is ott született, Samuel viszont új-zélandi.

Az anya néhány héttel később már nagyon megbánta a döntését, és felvette a kapcsolatot férjével. Samuel pedig megbocsátóan nyilatkozott feleségéről egy tévécsatornának:

A feleségem nem egészen volt tisztában a Down-szindróma mibenlétével. Nagy volt rajta a nyomás. Az orvosok azt mondták neki, hogy Leo nem fog tudni önállóan járni, beszélni és enni - mondta a férj.

Ruzan az ABC Newsnak beszélt az érzéseiről. Elmondta, hogy az egész világ ellene volt, pedig csak a rémület és a tudatlanság vezetett ehhez a döntéséhez. Az orvosok azt mondták az anyának, hogy Leo csak vegetálni fog. Egy évvel ezelőtt Leóval nem tudta volna elképzelni az életét, most viszont nélküle nem tudja.

Forrás: Facebook/Ruzan Forrest

Ruzan ma már Új-Zélandon él férjével és Leóval együtt. Samuel úgy döntött, hogy nem fognak elválni, mivel csodálatos anya lett belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.