Roberto konyhája: Darált húsos marharaguleves

Forrás: Roberto konyhája -
marharagu Roberto konyhája leves recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd te is új formában látni a padlizsánt és a cukkinit a tányérodon? Ebben a levesben felfedezheted, hogy nem csak salátában vagy roston sütve lehet elkészíteni. Kellemesen felváltja a krumplit vagy a petrezselyemgyökeret a levesben, és kicsit kizökkent a megszokásból. 

A darált marhahusival pedig igazán tartalmas lesz. Nagy kedvenc a vendégeim körében, ez a leves benne van a top 10-es kávézós leveslistában. Ahogy most nektek is, a vendégeimnek is elkészítem a héten.

Hozzávalók:

  • bors
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 10 dkg bazsalikom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz, 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 szál rozmaring
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd daraboljuk 1x1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a vörös- és fokhagymát, pucoljuk meg a répát. A répát szeleteljük fél karikákra. A vöröshagymát aprítsuk kockákra, és az olajon pirítsuk, majd adjuk hozzá a darált húst.

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen megosztja velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Kevergetés közben aprítsuk durvára a bazsalikomot, és szórjuk a darált húsra. Adjuk hozzá a rozmaringot szárastul, és együtt pároljuk tovább az összezúzott fokhagymával. Megszórjuk az oregánóval, és alaposan megkeverjük. Ekkor már a húsunk szaftos, és várja, hogy hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. A paradicsom majd lehűti az alapunkat, forraljuk újra, hogy hozzáadhassuk a zöldségeket.

Forrás: Roberto konyhája

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Némi együttes párolás után felöntjük vízzel. Amikor felforrt, vegyük vissza a hőfokot, ízesítsük sóval, borssal. Kóstoljuk folyamatosan, és ellenőrizzük, milyen állapotban vannak a zöldségek. Amikor minden puha, vegyük ki a rozmaringszárat, és tálaljuk a levest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.