Pöttöm világsztárok, mégis odavagyunk értük

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres -
magas világsztár alacsony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kedvenc világszárjainkat legtöbbször csak távolról csodálhatjuk, ezek alapján pedig kialakítunk róluk egy képet, amin nagy Ő pózban feszítenek. De ácsi! Fantáziálgassunk egy kicsit arról, hogy mi történne, ha a valóságban is összefutnánk kedvencünkkel és kiderülne, hogy alacsony?! Vajon elfogadnánk Frodótól a gyűrűt?

Játsszunk egy kicsit! Játsszuk azt, hogy egy világsztárral randizunk, és, hogy valószínűbbnek tűnjön,

egy pár percre repüljön a képzeletünk New Yorkba.

Szóval tegyük fel, hogy ott ácsorgunk New York belvárosában, mondjuk a Times Square-en. Tegyük fel, hogy a langyos szél simogatja a hajunkat, a szikrázó napsütésben pedig a körülöttünk rohanó tömeg fut versenyt az idővel.

Mi azonban csak állunk, lassan kémleljük a környéket, tekintetünk megáll a magas férfiakon, majd mikor ráeszmélünk, hogy nem, nem ő az, akit várunk, tovább pásztázzuk az arcokat. Minden perc óráknak tűnik, szívünk egyre hevesebben lüktet,

nem nem ő az, ő sem, hol van már, átvert?

Pedig olyan szép a mosolya, ó Johnny, ó Brad, Leonardo, Elijah, Radcliffe, vagy Al Pacino és még folytathatnánk a sort... Majd megkocogtatja a vállunkat valaki, lassan megfordulunk, és mintha álmunkból keltenének fel, hogy aztán egy rémálomba csöppenjünk, ott áll előttünk a sármos, szexi, irtó helyes, adoniszi vonásokkal megáldott Nagy Ő! Csak egy gond van, hogy a valóságban még hozzánk képest is alacsony.

Alacsony?! Ne túlozzunk, egy TÖRPE!

Mi van akkor, ha a nagy sztárunk egy manó? Forrás: Thinkstock

De hogy mindezt a valóságban elkerüljük, vagy, hogy ne legyünk királynői egy álmokból épített várnak, nézzük meg inkább, hogy kik azok világsztárok, akik csak a hét törpét játszhatnák el a mesénkben. Persze tegyük hozzá, hogy a magassági kérdés eléggé relatív, de legyen a hőn áhított férfi 180 cm-nél magasabb.

Tom Cruise

Tom 170 cm magas Forrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Az utóbbi években két karcsú, magas nőt is feleségének tudhatott, s számtalan kasszasikert forgatott a mindössze 170 centiméter magas Tom Cruise, aki egyébként egymagas Robert Downey Jr.-ral és Al Pacinóval is. Önbizalomhiányban biztosan nem szenved, annak ellenére, hogy az Interjú a vámpírral film forgatásán speciális cipővel magasították Brad Pitt mellé, s hasonló trükköt alkalmaztak a Cameron Diazzal közös filmjében is.

James Franco

James 179 cm magas Forrás: AFP/RIA Novosti/Ekaterina Chesnokova

James egy centimér miatt esett távolabb a 180 centis viszonyítási pontunktól, és bár a listánkon szerepel, de ha a fenti történet valósággá változna, elnézőbbek lennénk, és igen, még a magassarkúról is lemondanánk.

Daniel Radcliffe

Daniel alacsonynak és nyominak tartja magát Forrás: AFP/Dominique Faget

Kortársai közül nem egy lánynál kisebb a még mindig fiatal Harry Potter-sztár, Daniel Radcliffe, s ezt tudja is magáról: 167 cm magas, és bár egy magas Dustin Hoffmannal, "alacsonynak és nyominak" tartja magát. Korábban szeretett volna szexi srácként tündökölni, de hamar belátta, hogy ez nem az ő útja - lányok százezrei gondolják ezt egy kicsit másképp.

Dustin Hoffmann

Csak mert alacsony, attól még lehet szívdöglesztő Forrás: AFP/Jason Merritt

166 centiméternyi tömény zsenialitás: így jellemezhetnénk korunk egyik legjobb színészét. A 152 cm magas DeVitóhoz hasonlóan őt is több támadás érte az iskolában termete miatt, de szemtelensége, poénjai és szeretetreméltósága végül elhallgattatta a kritikusokat. Pályája a Diploma előtt című film óta töretlenül ível felfelé, felejthetetlen alakításaiban pedig cseppet sem zavarja, hogy alacsonyabb az átlagembernél.

Michael J. Fox

Michael J. Fox és a légdeszka Forrás: UIP-Duna film

A Vissza a jövőbe című trilógia vagy a Szenzációs recepciós sztárja sem nőtt túl magasra, 163 cm, ennek ellenére tízezrek rajongtak érte már fiatal korától. Testmagasságánál pedig jóval nagyobb problémával küzd: fiatalkori Parkinson-kórját igyekszik karban tartani.

A Hófehérke és a hét törpe castingjához adunk még némi segítséget, de vigyázz, lehet, hogy a kép láttán csalódni fogsz nagy sztárszerelmeidben... Ne felejtsd, hogy 1 láb kb. 30,5 cm. Nézd meg, ki milyen magas itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.